Pazar Pastacılıkta estetik ve tasarım zamanı

Pastacılıkta estetik ve tasarım zamanı

29.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yirmi ülkede, yılda 20 bin öğrenciye eğitim veren prestijli mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu, sanatsal bakış açısıyla pastacılığı bir araya getiren Art Cafe’nin ev sahipliğinde geleneksel  “Çay Saati Sohbetleri”nin altıncısını gerçekleştirdi. Le Cordon Bleu mezunu Şeyda Sağlıkova Tomruk’un ortağı olduğu kafedeki etkinliğe, gastronomi ve gurme yazarları ile sektörün önde gelen isimleri katıldı.

Pastacılıkta estetik ve tasarım zamanı

Mutfak sanatı meraklılarına pastacılıkta estetik ve tasarımı anlatan Le Cordon Bleu Master Şefi Christophe Bidault, Tomrukova ve davetlilerin sohbetine Art Cafe’nin lezzetleri de eşlik etti.

Haberin Devamı

Fulmine’ye tam not

Un kullanılmadan, fındık ve bademin şekerle karıştırılarak ince katlar halinde krema ve meyveyle buluştuğu Fulmine, en beğenilen tatlardan oldu. Mekanın kurucusu Yıldırım Sağlıkova’nın anısına sunulan tatlının adı İtalyancada “Yıldırım” anlamına geliyor.

Pastacılıkta estetik ve tasarım zamanı

Tomruk “Lezzet ve tasarım birlikteyse sizi başarıya ulaştırır. Pastacılık özveri, dikkat ve ciddiyete ihtiyaç duyar” diye anlatırken Şef Bidault, özellikle sunum ve tasarım alanında önemli gelişim sağladığını paylaştı ve ekledi: “Öğrencilerimizin öncelikle klasik ve özgün tarifleri öğrenmelerini ve sahip çıkmalarını sağlıyoruz. En modern trendleri de gösteriyoruz. Klasik reçeteler her zaman karşımıza çıkacaktır. Bu yaratıcılık sürecindeki en zor kısım; şefin kendi estetik ve tasarım anlayışının tüketicinin lezzet algısı ile örtüştürülebilmesidir.”