SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

10 çarpıcı yatak başı ünitesi fikri

Yatak odaları artık sıradan ve birbirine benzemek zorunda değil. Yaratıcı ve çarpıcı modeller yatak odası için de geçerli. Nasıl mı? İşte birbirinden çarpıcı 10 farklı yatak başı ünitesi fikri:

|

10 alternatif ve yenilikçi yatak başı ünitesi örneği

Evlerimize mobilya seçmek her zaman zorlu bir görevdir. Yatak odası söz konusu olduğunda ise bu görevin hem daha kolay hem de daha zor yönleri ortaya çıkar. Kolay çünkü yatak odaları tamamen kişisel ve mahrem odalardır ve dizayn ederken yalnızca kendi zevklerimize güvenmemiz yeterlidir, başkalarını düşünmemize gerek yoktur. Ancak aynı zamanda da yatak odası dizaynın oldukça zorlayıcı bir tarafı da yok değil: Hem dinlendirici hem de canlandırıcı ve yenileyici bir ortam yaratmamız gerekir çünkü hem günün yorgunluğunu atacağımız hem de yeni güne enerjik bir şekilde başlayacağımız yaşam alanıdır burası.

Yatak odalarının karakterini ve dekorasyon tarzını genelde yataklar, karyolalar ve yatak başı üniteleri belirler çünkü baş rolde onlar vardır. Yatak başı ünitesi denilince de akla hep sıradan ve birbirine benzeyen modeller geliyor. Oysa yenilikçilik ve yaratıcılık her odada olduğu gibi yatak odalarında da harikalar yaratıyor. Nasıl mı? İşte birbirinden çarpıcı 10 farklı yatak başı ünitesi tasarımı!

Kullanışlı şıklık

(Ronda Design / homify.com.tr)

Yatak başı denilince aklınıza yekpare ve karyolaya bağlı bir parça mı geliyor? Peki bu harika tasarıma ne dersiniz? Yatağın arkasında yer alan duvara hem işlevsellik hem de göz alıcı bir modernlik kazandıran bu tasarımı hayata geçirmek de çok pratik ve kolay. Asimetrik raf parçalarını biraz el beceriniz ve bu tarz işlere merakınız varsa kendiniz bile yapabilirsiniz! Yoksa da bu tarz bir tasarımı taklit etmek marangozunuz için çocuk oyuncağı olacaktır.

Dinginlik

(Laboratorio Di Progettazion / homify.com.tr)

Duvar nişi şeklinde dizayn edilen ve renk seçimleri, desen, tonlamalar ve harika bir ışıklandırma sistemi ile müthiş bir dinginlik ve huzur ortamı yaratılan bu minimalist tasarım da stresten uzak ve dinlendirici bir oda isteyenler için ilham verici bir örnek.

Rustik dokunuşu

(Urban Habitat / homify.com.tr)

Hem dinlendirici hem canlandırıcı bir yaşam alanı oluşturmak için rustik tarz her zaman işe yarar. Masif ahşabın o doğal dokusu hep göz alıcı bir etki yaratmayı başarıyor.

Gelecek odaklı

(PDV Studio / homify.com.tr)

Bu fütüristtik tasarımda ise geometrik formlar, parlak yüzeyler ve mükemmel bir aydınlatma odanın enerjik ve neşeli karakteristik özelliklerini belirliyor.

İlham veren

(Studio Atelier / homify.com.tr)

Sabahları işe gitmeye hevesli ve çok enerjik bir yapınız yoksa yatağınızın arkasındaki duvara sizi yoğun bir güne başlamak için motive edecek bir şeyler yazmaya ne dersiniz?

Çok amaçlı

(Laquercia21 / homify.com.tr)

Hem yatak başı ünitesi, hem de giysi dolabı... Bu kadarla da kalmıyor, yatak odasını bölen bir seperatör görevi de üstleniyor ve odanın dekorasyonunda belirleyici bir rol oynuyor. Harika bir dekorasyon çözümü değil mi?

Diğer yönden görünümü:

(Laquercia21 / homify.com.tr)

Üstelik doğal ahşap dokusuyla natürel ve dinlendirici bir etkiye de sahip.

Dolu duvarlar

(A2 Studio / homify.com.tr)

Öyle şaşalı olmayan basit ve sadece yastıkları tutma işlevini yerine getirecek bir yatak başı ünitesi seçip yatağın ardında kalan duvar üzerinde yoğunlaşmak da harika fikirlerden biri. Üstelik yatağınızın baş ucundaki duvarı duvar kağıdı ile kaplamak gösterişli bir yatak başı ünitesi edinmekten muhtemelen daha ekonomik bir bütçeye mal olacaktır.

Seperatör

(Eisner Design / homify.com.tr)

Yine odayı bölen harika bir model. Bu defa zeminden tavana kadar uzanıyor ve bu da oldukça çarpıcı bir doku ortaya çıkarıyor.

Daha çok kullanım alanı

(Manuarino / homify.com.tr)

Yatak odanızdaki dolap ve çekmecelerin hiçbir zaman yeterli olmadığını ve her zaman daha fazla depolama alanına ihtiyacınız olduğunu hissettiğinizi biliyoruz. İşte bu yüzden son zamanlarda revaçta olan yatak başı ünitesi modellerinin başında ekstra depolama alanı olan modeller geliyor.

Etkileyici

(Neeras Design Studio / homify.com.tr)

Son olarak, duvarın eşsiz ve çarpıcı renginin fon olduğu ve minimal bir estetikle uzunlamasına yayılan bir model... Akıcı, etkileyici ve fonksiyonel.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.