Cilt için faydalı bitkisel yağlar

Cilt bakımının olmazsa olmazlarından birisi de bitkisel yağlardır. Doğru bir şekilde kullanıldığında cildiniz için en pahalı kozmetik ürünlerden daha fazla yarar sağlayan bu bitkisel yağları aktarlardan ve eczanelerden çok cüzi fiyatlarla satın alabilirsiniz. Peki hangi yağın nasıl bir etkisi olduğunu ve nasıl kullanılması gerektiğini merak ediyor musunuz?

Lavanta Yağı

Doğal bir dezenfektan olan bu yağı cildinizi temizlemek için kullanabilirsiniz. Özellikle akne oluşumuna elverişli, yağlı ve geniş gözenekli bir cilde sahip kişiler lavanta yağınu dezenfektan olarak kullanabilirler. Bazı kişilerde lavanta yağına karşı alerji gözlemlendiği için kullanmadan önce küçük bir bölgede deneyin ve sulandırarak kullanın.

Haberin Devamı

Zeytinyağı

Zeytinyağı ne kadar saf olursa cilt için faydası o kadar fazla olacaktır. Cildin doğal olarak ürettiği koruyucu yağlara çok benzeyen zeytinyağı kurumuş ciltlerin de ilacıdır. Cildin ihtiyacı olan nemlenmeyi ve beslenmeyi sağlar. Yağlı ciltlerde kullanılması pek önerilmez.

Argan Yağı

Televizyonlarda sık sık şampuan reklamlarında argan yağı içerir diye duymuşsunuzdur. Kuru saçları canlandırmak için sık kullanılan bu yağ aynı zamanda cildi de canlandırıcı etki gösterir. İnce çizgileri ve kırışıklıkları yok etmek için argan yağını kullanabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı

Özellikle hassas cilde sahip bayanlar nemlendirici bulmakta oldukça zorlanırlar. Hassas cilde sahip kişiler Hindistan cevizi yağını nemlendirici olarak kullanabilirler. Ayrıca yine bu yağın egzemaya da iyi geldiği bilinmektedir.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı cilt hücrelerine sızan bakterilerin öldürülmesini sağladığı için bu bakterilerin oluşturduğu sivilcelere sahip kişilerin kullanması için son derece etkili bir yağdır. Bu yağ da tahrişlere sebebiyet verebileceği için kullanılmadan önce küçük bir bölgede test edilebilir.

Biberiye Yağı

Ciltteki gözenekleri sıkılaştırıcı ve cildin elastik yapısını kuvvetlendirici etkisi bilinen biberiye yağı bir ara televizyonlardaki ana haberlerde çok sık çıkmıştı. Özellikle kırışıklık, selülit ve ince çizgilerin tedavisi için etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Arzu Yurt - Ciltsitesi.com