Kültür Sanat Ayla filminin yapımcısı filmi festivalden çekti!

Ayla filminin yapımcısı filmi festivalden çekti!

28.11.2017 - 11:43 | Son Güncellenme:

Ayla filmi halen sinema salonlarını dolup taşırırken film ile ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Türkiye’nin Oscar aday adayı Ayla’nın yapımcısı Mustafa Uslu, son dakika kararıyla filmi, Frankfurt Türk Film Festivali’nden çekti. İşte Ayla filmi ile ilgili son dakika gelişmeleri.

Ayla filminin yapımcısı filmi festivalden çekti

Ayla filmi sinema gündeminden hiç düşmüyor. Frankfurt Türk Filmleri Festivalin açılış filmi Ayla’nın yapımcısı Mustafa Uslu’nun ‘Film Frankfurt’ta gösterilmesin’ kararı gündemi sarstı. Açılışta Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Hessen Eyalet Bilim Bakanı Boris Rhein, yönetmenler Reis Çelik, Hasan Fehmi Yaşar, Atalay Taşdiken, sanatçılar Mahmut Cevher, Abdurrahman Keskiner ile Gökhan Mumcu, eyalet meclisi milletvekilleri İsmail Tipi, Mürvet Öztürk, Turgut Yüksel de yer aldı.

Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, Mustafa Uslu’nun telefonla arayıp, Ayla’nın gösterimine izin vermediğini bildirdiğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Dairesi Başkanlığı’nın da devreye girmesine rağmen Uslu’nun kararından vazgeçmediğini belirtildi.

Bu arada bazı seyirciler, Ayla’nın gösterimden çekilmesini protesto ederek sinema salonundan ayrıldı.

Ayla filmi ne kadar gişe yaptı?

Ayla filmi gişede rekor kırıyor.

Kısa sürece binlerce kişi tarafından izlenen Ayla izleyenleri duygulandırmayı başardı. Dikkat çekici bir oyuncu kadrosuna sahip olan Ayla'nın gişesi ise büyük merak konusu oldu. Türkiye'nin 90. Oscar Ödülleri için "yabancı dilde en iyi film" adayı olan Ayla filmi ne kadar izlendiği ortaya çıktı.

AYLA NE KADAR İZLENDİ?

İlk Hafta Sonu (3 Gün) 312.135 seyirci 4.091.182,00 TL hasılat elde etti

Toplam (2 Hafta) 1.961.193 seyirci 24.203.261,00 TL hasılat elde etti

Toplam (3 Hafta) 2.335.098 seyirci 28.308.406,00 TL hasılat

Toplam (4 Hafta) 2.774.713 seyirci 33.856.699,00 TL hasılat

Toplam (5 Hafta) 3.104.217 seyirci 37.377.769,00 TL hasılat

Ayla filminin konusu şöyle;

Film, Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek ve çok dramatik bir hikayeyi beyazperdeye taşıyacak. 1950 yılında savaşta yer alan Süleyman Astsubay savaş meydanında küçük bir kız bulur. 5 yaşındaki bu Koreli kız yetimdir ve nereye gideceğini bilmemektedir. Astsubay kızı yanına alır ve Ayla ismini verir. Birliğin neşesi haline gelen Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonunda birliğin Türkiye'ye geri dönme kararı çıkar. Ayla'yı bırakıp dönmek istemeyen Süleyman Astsubay her yolu denese de Kore kanunlarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ve yetimlere uygulanan sisteme dahil olarak yetimhaneye verilecek olan Ayla son vedalarında tekrar bir araya gelmeye söz verirler. Yıllar ikiliyi yeniden buluşturacak mıdır?...
Yönetmen koltuğunda Reklam filmleriyle dikkat çeken Can Ulkay'ın oturduğu dram filmi Ayla'nın senaryosunda ise Sınav, Uzun Hikaye, Kavak Yelleri, Doludizgin Yıllar'ın da senaristliğini yapmış Yiğit Güralp'in imzası var. Başrollerini Çetin Tekindor, Taner Birsel, İsmail Hacıoğlu ve Ali Atay'ın paylaştığı filmin kadrosunda Duygu Yetiş, Büşra Develi, Erkan Petekkaya, esra dermancıoğlu, Deniz Seviyesi filmindeki performansı ile Milano Uluslararası Film Festivali’nden ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alan oyuncu Damla Sönmez, Altan Erkekli, Sinem Öztürk Uslu gibi önemli oyuncular yer alıyor. Filmin müziklerini ise Fahir Atakoğlu üstleniyor.