MODA
GÜZELLİK
AİLE
SAĞLIK

Bamya kızartması tarifi

Yaz sebzelerinin vazgeçilmezi olan bamyayı kızartarak servis etmeyi hiç denediniz mi? Eğer bamya yemeğini sevmiyorsanız ve yiyemiyorsanız, size verdiğimiz tarifi uygulayarak bamyaya karşı tüm olumsuz düşüncelerinizi ortadan kaldırabilirsiniz. İşte bamya kızartması tarifi...

Milliyet Haber

Yaz mevsiminde sofralarda yerini alan bamyayı, bir de kızartarak deneyin! Mükemmel bir lezzete dönüşen bamya, sevmeyenleri bile bu tarifte buluşturacak. Yapım aşaması çok basit olan ve hafif olan bamya kızartması tarifini sizinle paylaştık. İşte bamya kızartması tarifi... 

Malzemeler:

-Yarım kilo büyük bamya
-2 adet yumurta
-1 su bardağı süt
-3/4 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı kajun baharatı
-Tuz ve karabiber

Bamya kızartması nasıl yapılır? 

-Yumurta, süt, un ve baharatları çırparak pürüzsüz krep hamuru gibi bir hamur hazırlayın.
-Yıkanmış bamyaların tepelerinden çok az kesin ve sularının gitmesi için bir kağıt havlu üzerine alın.
-Harca bulayarak kızgın yağda kızartın.
-İster yoğurtla ister domates sosuyla servis yapın. 

Afiyet olsun. 

 

Diğer Haberler

  1. Ayo & Teo Bodrum'u sallayacak
  2. Hastayı uyutmadan bel fıtığı ameliyatı
  3. En hit çizgi diziler Kidz TV’de.
  4. Crate and Barrel online alışverişe başladı
  5. Gelin ve kaynanadan görülmemiş kapışma
  6. Seviyorsan aç konuş bence!
  7. Yeni Yılınızı Tatlandırın
  8. Cildinizdeki sivilcelerden kurtulabilirsiniz!
  9. Sizin Aşkınız Hangi Renk?
  10. Marks & Spencer yeni sezonda çorap koleksiyonu ile göz dolduruyor!

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.