Kadın nedir?

Kadın yeri geldiğinde tencereden gelen güzel kokunun sahibi, yeri geldiğinde hayat kurtaran doktor yeri geldiğinde maratonda yerleri yırtarak koşan bir atlet. Kadın isterse her şeyi yapacak esneklikte ve şaşırtıcı bir varlık.

Kadın olmasa, aidiyet duygusu kaybolur, kadın olmasa ilk bağlılığı ana göğsünde bulan her canlı öksüz kalır… Annelik içgüdüsünün verdiği koruma hissi herkesin ihtiyacı olan şey değil mi? İnsanlar bir şeylerden sürekli korunmak istiyor; belki yalnızlık belki hastalık belki de parasızlık… Herkes mutluluk gayesiyle, korkularına karşı hayat koşturmacasında.

Haberin Devamı

Peki kadınlar mutlu olursa, çocuklar mutlu büyümez mi?
Mutlu büyüyen çocuklar savaşı sever mi?
Mutlu büyüyen çocuklar şiddet uygular mı?
Kadınlar mutlu olursa, eşleri mutlu olmaz mı?
Mutlu kadınlar, mutlu eşler doğurmaz mı?
Mutlu eşler, iş hayatında daha verimli ve insaflı olmaz mı?

Evet ben açık ve seçik bir şekilde Dünyanın kaderini kadınların mutluluğuna bağlıyorum. Bir ülkede kadın ne kadar değer görüyorsa, herkes o kadar değer görüyor demektir. Sokak köpekleri de konuya dahildir, onlar bile mutlu dünyada aç kalmaz-kalamaz çünkü sevgi gören bireyler, sevgi göstermeye her zaman daha motive ve heveslidirler.

Peki mutlu kadın nasıl olur?
Ufak şeylerle mutlu olmayı bilir kadın. Belki de en büyük hata; “Onun için küçük bir şey yapsam ne değişir ki? O böyle şeyleri önemsemez ki, onun yerine para biriktireyim de doğum gününe bir hediye alırım” demek sanırım.

Sevmeyi, mutlu etmeyi ertelemeyin… Eminim hayatınızdaki kadının çok sevdiği bir dondurmacı vardır ya da tiyatroya gitmeyi seviyordur. Ona küçük sürprizler yapın belki büyükler değil ama küçük küçük jestleriniz uzun vadede daha kıymetli olacaktır… Kadın anlayışlıdır yeter ki siz ona güzel dille bir bir anlatın her şeyi. Vazgeçtim hiçbir jest de yapmayın elini sıkı sıkı tutun, o gene Dünyadaki en şanslı kadını ben miyim acaba diye düşünecektir.

Herkes doğum günü kutlar, herkes sevgililer gününde bir yemek yiyebilir… Mesele hiçbiri değil, her sıradan günde bir kere olsun belki sıkı sıkı sarılmak o kadını dipdiri, en güçlü savaşçıya çevirebilir. Kadın olmak çok ince, çok hassas bir çizgi. Sadakat ve sevgi ile sulandığında kökleri dünyanın merkezine kadar uzanır, dallanıp budaklanıp hayatınızda çiçekler açtırır…

Haberin Devamı

Kadın olmak, ev işleri gibi gözükür, gönül işleri mi diye sordurur ama hep sonuç aynıdır; Kadın sığınılacak liman, baş okşayan el, kucak açan anadır. Kadın olmak güç ister, ona bu gücü ise sağlam karakterli bir toplum sunabilir.

Mutlu Kadın, mutlu Dünyadır
Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun!