Geri Dön

Beyran çorbası tarifi

Beyran çorbası tarifi et ve pirinç ile yapılıyor. Beyran çorbası Gaziantep Mutfağının en sevilen çorba tariflerinden biri. Gaziantepliler beyran çorbası tarifini sabah kahvaltılarında içmeyi tercih ediyor ama günün her saati için uygun. Beyran çorbası tarifi nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, işte beyran çorbası tarifi:

Beyran çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gr kemikli gerdan eti
1 bardak pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Kırmızı biber, karabiber, tuz
4 diş sarımsak
Limon

Beyran Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Beyran çorbasını hazırlarken, düdüklü tencerede etleri haşlayın.
2. Et suyunu atmayın.
3. Haşladığınız etleri kemiklerinden ayırarak didikleyin.
4. Başka bir tencerede 15 dakika boyunca pirinçleri haşlayın.
5. Haşladığınız ve didiklediğiniz etleri pirinçle birlikte karıştırın.
6. Et suyunu ekleyin.
7. Sarımsağı rendeledikten sonra, salça, kırmızı biber, karabiber ve tuz ekledikten sonra biraz daha kaynatın.
8. Kaynadıktan sonra üzerine limon sıkın.
9. Son olarak tereyağını eritin ve beyran çorbasının üzerine dökün.

Beyran çorbası nasıl yapılır diyenler için, beyran tarifi yapımı işe bu kadar basit.

 

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber