SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Ballı-Limonlu Kek

.

Milliyet Haber

MALZEMELER

200 gr.un (2 su bardağı)

50 gr.tereyağ (1dolu yemek kaşığı)

yarım çay bardağı süt

1 çay bardağı bal

1 limon kabuğu rendes

Çeyrek limon suyu

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

YAPILIŞI

Tereyağ ve sütü birlkte bir tavaya koyup ısıtalım

Tereyağ eridiğinde balı ekleyelim

Diğer tarafta karıştırma kabına diğer malzemeleri koyarak karıştıralım

Mikserin düşük devriyle çırpalım

Yağlanmış küçük boy tepsi,kalıp veya mafin kalıplarına boşaltalım

175 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim

Keki tepsi veya kalıba koyarsanız kızardıktan sonra ortasına bir kürdan batırın eğer kuru çıkarsa daha fazla pişirmeden alın.Kurumasın

AFİYET OLSUN

Beni sosyal medya hesaplarımdan da takiip edebilirsiniz

https://www.facebook.com/Huzurlu-Mutfak-1507528802801602/

https://www.instagram.com/huzurlu_mutfak/?hl=tr

https://twitter.com/huzurlu_mutfak

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Ballı-Limonlu Kek
  2. Şekersiz-Karadut Pekmezli Kek
  3. Muzlu- Yulaflı diyet kurabiye
  4. YALANCI EKMEK KADAYIFI
  5. FISTIKLI GÜLLAÇ
  6. PRATİK KÖFTE-PATATES YEMEĞİ
  7. MATBAH RESTORAN SULTANAHMET'TE İFTAR YEMEĞİ
  8. EV YAPIMI OTLU GÖZLEME
  9. YANARDAĞ PASTASI
  10. Mikrodalgada bardak kek

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.