SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

EV YAPIMI OTLU GÖZLEME

.

Milliyet Haber

MALZEMELER

*1 su bardağı ılık su

*1 tatlı kaşığı kuru maya

*2 yemek kaşığı sıvı yağ

*1 tatlı kaşığı tuz

*3,5_4 su bardağı kadar un

İÇ MALZEME

*2 adet soğan

*350 gr.ıspanak

*Biraz maydanoz

*Isırgan otu

*Tuz,karabiber,pul biber

Açmak için un..

*Piştikten sonra üzerine yağ

YAPILIŞI

*3,5 su bardağı unu karıştırma kabına alalım

*Ortasını havuz gibi açalım

*Ortasına su,maya ve tuzu koyup bunları karıştıralım

*Yanlardan un alarak hamurumuzu yoğuralım ,hamur toparlanmazsa biraz daha un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim

*Üzerini kapatarak 1 saat mayalandıralım

*Bu sırada ıspanakları temizleyelim,suda bekletip süzelim ve doğrayalım

*Biraz sıvıyağ koyduğumuz tavada incecik doğradığımız soğanı kavuralım

*Üzerine ıspanakları ekleyerek karıştıralım

*Diğer otları da doğrayarak ilave edelim

*Tuz ve baharatları koyduktan donra ocağı kapatalım

GÖZLEME YAPIMI

*Mayalanan hamuru tekrar yoğurup mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayalım

*Hafif unlayarak her birini merdaneyle dikdörtgene benzer şekilde açalım

*Yarısına hazırladığımız içten koyalım

*Ve diğer yarıyı kapatalım

*Kenarlarını iyice bastıralım

*Yağsız tavada önlü arkalı pişirelim

*Bezelerin hepsini birden açmayın,,3 er 4 er açıp piştikçe devam edin ki gözleme hamuru beklerken yumuşayıp tezgahtan veya tepsiden alırken zorluk olmasın..

*Pişen gözleme üzerine sıvıyağ veya eritilmiş tereyağ sürelim. ..
AFİYET OLSUN

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Ballı-Limonlu Kek
  2. Şekersiz-Karadut Pekmezli Kek
  3. Muzlu- Yulaflı diyet kurabiye
  4. YALANCI EKMEK KADAYIFI
  5. FISTIKLI GÜLLAÇ
  6. PRATİK KÖFTE-PATATES YEMEĞİ
  7. MATBAH RESTORAN SULTANAHMET'TE İFTAR YEMEĞİ
  8. EV YAPIMI OTLU GÖZLEME
  9. YANARDAĞ PASTASI
  10. Mikrodalgada bardak kek

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.