Sosyal Ortamda Diyet

Yaz geldi çattı!

Diyet listelerini aldık. Herşey yolunda görünüyoru, ta ki akşam arkadaş buluşmaları başlayana kadar. Peki şimdi ne yapacağız? Sosyal çevremizi etkilemeden nasıl sağlıklı besleneceğiz? Peki o on kilolar?

İşte hepsi bu yazımızda. Ekranların screenshot tuşlarını hazırlayın. Bu yazımı lütfen yaz sonuna kadar telefonunuza kaydedin. 5-8 kilonun yaz sonuna kadar gittiğini göreceksiniz!

1. ALTIN KURAL:

M O T İ V A S Y O N şart ! Peki bu motivasyonu sosyal ortamımızda nasılm oluşturacağız?

Amerika'da geçen yıl yapılan bir araştırmada, obezitenin %57 oranında sosyyal çevreden ve yakın arkadaş grubundan kaynaklandığını biliyor muydunuz! Bu nedenle haydi harekete geçin. Bu süreçte tüm arkadaşlarınızla kaloriyi bölüşmeye ne dersiniz?

Haberin Devamı

2 kişi gittiğiniz bir restoranda koca bir pizza yemek yerine bir pizzayı bölüşme fikri size pek cazip gelmemiş olabilir. Ama sonucunda hem sağlıklı beslenerek hafifleme, hem de sonrasında sade bir kahveye midenizde yer kalacak. Sonrasında oluşacak pişmanlık hissi de yok! Bence güzel bir fikir.

2. KURAL:

Beyaz ekmekten, beyaz undan, şekerden uzak dur! Bunu herkes söylüyor biliyorum ki biliyorsun ama elinde değil. Fakat besin seçiminde tahıllı unlardan yana gitmen insülin sekresyonunun daha sağlıklı olmasını sağlayacak , bu da bir sonraki öğüne daha tok oturmanı sağlayacak benden söylemesi. Daha sağlıklı bir öğün yapman ve ileride insülin direnci oluşması riskini de minimize etmen yanına kar kalacak.

3. KURAL:

Ah şu alkol.. Sosyal çevrede biliyorum ki içmek istiyorsun. Peki.. O zaman tercihini 1 kadeh beyaz şaraptan yana kullanmaya ne dersin? Hem düşük kalorili, hem daha az asitli olduğu için hem kilo verme sürecini baltalamamış hem de mideni asitle yakmamış olursun.

4. KURAL:

Su, su, su... Bol su tüketin. Su gereksiniminizi kg başına 30 ml olacak şekilde hesaplayabilirsiniz. Veya idrar renginden takip edebilrisiniz. İdrar rengi daima berrak olmalıdır. .Susamanız demek su içme vaktini geldiğini değil geçtiğini gösterir unutmayın. Su tüketimi metabolizma hızlandırmanın en kısa ve etkili yoludur.

Haberin Devamı

Sevgili takipçilerim , sonraki gönderilerde görüşmek dileğiyle.

Sevgiler..