İŞTAHINIZI KONTROL ALTINA ALIN

İŞTAHINIZI KONTROL ALTINA ALIN

Kimi kişilerin çok iştahlı kimi insanların da az iştahı olduğu konusunda sıkıntılar yaşadığını biliriz. Bazı yiyeceklerin de iştah açıcı özellikleri varken bazı gıdalarında iştahı kontrol altına alan özellikleri bulunmaktadır. İştahı bastırıcı besinler ile iştahınızı kontrol altında tutabilirsiniz. Her metabolizma kişiden kişiye farklılık gösterdiğinden dolayı kilo almak veya kilo vermekte olan kişilerin metabolizma hızı ve yapısına göre değişiklik göstermektedir.

Bazen iştahımızın önüne geçemeyiz ve aklımıza gelen yiyecekler konusunda kendimizi engelleyemeyebiliriz. Bunun için iştahı açık olan kişilere iştahı bastırıcı besinler almalarını tavsiye ederiz. Karbonhidratlı yiyecekler tokluk hissini arttırırlar ve acıkmayı maksimum derecede kontrol altına alır. Bazen hızlı yemek yediğimizde kısa bir süre sonra acıkırız. Hızlı yemek yediğimizde midemiz şişse de aslında sağlıklı bir tokluk hissi yaşamayız. Bu nedenle kısa süre sonra tekrar yiyecek bir şeyler ararken buluruz kendimizi. Bu tür zamanlarda iştah bastırıcı besinler tüketmeli ve bu hissimizi uzun süre tokluk hissine çevirmeliyiz. Brokoli, havuç, karnabahar gibi sebzeleri haşlayıp üstüne biraz zeytinyağı ve yoğurt dökerek tüketmek iştahınızı bastıracaktır. Ayrıca gün içerisinde ara öğünlerde erik, ceviz, simit, peynir veya ayran gibi besinler, muz, ananas, armut, ayva gibi meyveler, haftada iki üç kez balık ve yumurta gibi besinler, sabahları sütün içine karıştırılmış yulaf ezmesi, 7-8 kaşık müsli ve meyve ezmesi karışımı sizi tok tutacak iştah bastırıcı besinler arasında yer almaktadır. Bunların yanında öğlen veya akşam yemeğinde havuç, bezelye, enginar karışımı ile yapacağınız bir yemek tokluğunuzu uzun süre muhafaza edecektir.Salatalarda kullanılacak kuşkonmaz da iştah bastıran gıdalar arasında bulunmaktadır. Ayrıca gün içerisinde bol su tüketimi de iştahınızı dengeleyecektir. Balıklardan ise somon balığı içerisinde bulunan besin değerleri neticesinde iştah bastırıcı besinler içinde yer alır.

Haberin Devamı

iştah bastırıcı besinler herkesin tüketmesi gereken besinler arasında yer almaktadır. Bu besinler hem kilo aldırmaz, hem metabolizmayı hızlandırır hem de uzun süre tok kalmanızı sağlayarak hızlı ve düzensiz beslenmenizi engeller. Bu besinler ile birlikte Beslenme Uzmanı olan Diyetisyenler aracılığı ile yapılacak düzenli bir diyet ve egzersizler sayesinde yıllar boyu zinde ve formda kalırsınız.

Haberin Devamı

Diyetisyen Yunus Kapar
İstanbul Diyet

İletişim için

Mail: dytyunuskapar@gmail.com

Facebook



Instagram

Youtube

Pinterest

Linkedin