Bir Lipödem Hastasının Öyküsü

Bugün köşemi, kendisinden 3 Kasım 2016 tarihinde “Lenf Koruyucu VASER Liposuction” ile 10 litre yağ alınan Sayın Aliye Ağaçayaklar’ın etkileyici öyküsüne ayırmak istiyorum:

“Yener Hocam merhabalar,

Ben Konya'dan hastanız Aliye Ağaçayaklar. Kısaca hastalık hikayemden bahsedeceğim. Hastalığım bundan 6 sene önce başladı. Bilmiyorum belki de daha önce, son 6 sene çok kötüydü. Konya'da gitmediğim doktor kalmamıştı. Bacaklarım da ayakta çok kaldığımda, yolculuk yaptığım zaman ağrılar ve şişlikler oluyordu. İlk zamanlar bu şişlikler iniyordu, daha sonraları şişlikler kalıcı olmaya başladı. Bu arada hep kilo almaya başladım. 30 yaşıma kadar 52-57 kiloyken, aslında şaşırtıcı olan vücudumun üst kısmı değil belden aşağısı bacaklarım basenlerim irileşiyordu. Bu sefer diyetisyene başladım, yine de kilo veremiyordum. Yemiyordum, hep kendimi kısıtladığım halde kilo alıyordum. Yanlış verilen detox diyetinden hastanelik oldum, hatta ölümden döndüm. Alerjiden dil kesemde şişme oluşmuş. Söylemek istediğim hastalığıma teşhis konulamadığından heryere başvuruyordum.

Haberin Devamı

Daha sonra Ankara'da bütün bölümlere gittim. Romatolojide Fibramiyalji (yumuşak doku) romatizması teşhisi konulduğunda bile ben lipödem hastasıymışım. Defalarca damar hastalığından şüphelendiği için doktorlar dobler çekilmesi isteniyordu. Defalarca çekildi. Birşey çıkmıyordu fakat ben yine moralim bozuk bir halde eve dönüyordum. Hastalığım neydi? Bu hastalığın fazla bilinememesi yanlış teşhis konulmasına, yanlış ilaçlar kullanmama sebep oldu. Ve ben hala hastaydım, ağrılarım çok şiddetliydi. Geceleri uyuyamıyordum. Daha sonraları ise yürürken, arabaya binerken, inerken zorluk çekmeye başladım. Evim merdivenli olduğu için uyanıp aşağıya iniyordum, fakat tekrar yatarken çıkıyordum. Gün içerisinde çıkmaya zorlanıyordum. 46 yaşındaydım ama kendimi yaşlanmış gibi hissediyordum. Yaşam kalitem düşmeye başlamıştı. Çok halsizdim. Hayata karşı çok isteksizdim. Kiloya karşıydım, hiç veremediğim gibi hep alıyordum. Tekrar Ankara'ya gittim. Ankara'daki Hematoloji doktorum lenfödem olabilirsin dediğinde bile hastalığımın ciddi bir hastalık olduğunu bilmiyordum. Tesadüfen Yener Hocamı öğrendim. Yener Hocamla görüştüm, lipödem teşhisi konuldu ve ameliyat oldum. Şu anda 9.5 ay oldu, ben 35.5 kilo verdim. Ağrılarım yok oldu. Geceleri uyuyorum. Aynaya korkmadan bakabiliyorum. Arkadaşlarımla görüşüyorum. Hastayken evden çıkmak istemezdim, kıyafet alışverişi bile yapmıyordum. İyi ki de Yener Hocamla tanışmışım. İyi ki de ameliyat olmuşum. Kendimi çok iyi hissediyorum, çok mutluyum. Eşim çocuklarım çok mutlu. Kendimi yeni doğmuş gibi hissediyorum. YENER hocama bütün kalbimle teşekkür ediyorum. Benim yeniden hayata bağlanmama, sağlığıma kavuşmama sebep olduğu için.”

Haberin Devamı

Sayın Aliye Ağaçayaklar’ın vücut analizleri şöyle:

3 Kasım 2016 (Ameliyat Öncesi)

Vücut Ağırlığı: 102.0 kg

Vücut Yağ Ağırlığı: 43.8 kg

Vücut Kütle İndeksi: 39.4

3 Şubat 2017 (Ameliyattan 3 Ay Sonra)

Vücut Ağırlığı: 79.5 kg

Vücut Yağ Ağırlığı: 28.9 kg

Vücut Kütle İndeksi: 29.9

10 Mayıs 2017 (Ameliyattan 6 Ay Sonra)

Haberin Devamı

Vücut Ağırlığı: 74.1 kg

Vücut Yağ Ağırlığı: 23.1 kg

Vücut Kütle İndeksi: 28.6

21 Ağustos 2017 (Ameliyattan 9.5 Ay Sonra)

Vücut Ağırlığı: 66.6 kg

Vücut Yağ Ağırlığı: 16.5 kg

Vücut Kütle İndeksi: 25.7

Sevgili Hastamı tedavi sürecindeki uyumu ve azmi için kutluyor, tüm lipödem hastaları için örnek olacağını umut ediyorum. Bu mucizevi değişimin nasıl gerçekleştiğini de bir başka yazıya bırakalım…

www.yenerdemirtas.com