Aşırı Terleme Nedenleri

Haberin Devamı

Aşırı terleme neden olur? Başkaları terlemediği halde ben neden terliyorum? Terleme bir hastalığa mı bağlıdır? Terleme tedavisi nasıl olur? Aşırı terlemenin nedenleri nelerdir? El terlemesinin nedenleri, koltuk altı terlemesinin nedenleri, ayak terlemesinin nedenleri, yüz terlemesinin nedenleri nedir?

Aşırı terleme 2 şekilde olabilir …


1) Genel vücut terlemesi …

Vücudun tamamında (ağırlıklı olarak gövdede) ortaya çıkan terleme şeklidir. Beyinde bulunan ısı düzenleme merkezini, Beyinden ter bezlerine uyarıyı ileten sempatik sistemi veya Ter bezlerini etkileyen birçok hastalık ve durumlar, Vücudun tamamına yakınında ortaya çıkan yaygın aşırı terlemeye neden olabilir. Nedenlerini ve nasıl tedavi edilebileceğini buradan okuyabilirsiniz.

2) Bölgesel terleme …

El terlemesi, koltuk altı terlemesi, ayak terlemesi ve yüz terlemesi şeklinde ortaya çıkan aşırı terleme durumudur. Bazen birkaç bölgede aynı anda olabilir.

Bölgesel terleme başka bir hastalığa bağlı değildir. Yapılan tüm tetkikler normaldir. Ter bezlerinin yapısında, sayısında ve büyüklüğünde bir farklılık yoktur.

Peki o zaman nedeni nedir? Neden oluyor? Terlemeyi ayarlayan sempatik sistemde ayar bozukluğu vardır. Bölgesel terleme olanlarda sempatik sistem aşırı duyarlı ve fazla çalışmaktadır. Sadece bu aşırı çalışmaya bağlı ter üretimi fazladır.

Bölgesel terlemenin özellikleri …

Toplumda 100 kişiden 1-2 kişide görülür. El ve ayak terlemesi genellikle çocukluk döneminde başlar. Koltuk altı ve yüz terlemesi genellikle ergenlik döneminde başlar. Genel olarak erkek ve kadınlarda eşit oranda rastlanır. Hastaların %40 ında aile hikayesi (genetik, irsi geçiş) vardır. Her mevsimde olur, ancak sıcak mevsimlerde daha belirgindir. Bazılarında 35-40 yaşından sonra biraz azalsa da hayat boyu devam eder. Stres, heyecan gibi duygusal durumlar tetikleyici olarak başlatabilir. Genellikle uykuda olmaz, uyandıktan bir süre sonra başlar.

www.elitpoliklinigi.com