SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Duvarlarınızda koyu renk kullanımının püf noktaları

Duvarlarınızın rengini değiştirmek eviniz için yapabileceğiniz en kolay ve ucuz dekorasyon değişikliklerinden biridir. Bu yazımızda duvarlarda koyu renk kullanımının yöntemleri ve püf noktaları üzerinde duracağız. Alışılmış ve her yerde gördüğünüz duvar renklerinden sıkıldıysanız ve biraz yenilik arayışındaysanız, doğru yerdesiniz.

|

Küçük adımlar

(Yücel Partners / homify.com.tr)

Pek çok konuda olduğu gibi ev dekorasyonunda da yüzde yüz emin olmadığınız bir işe ilk adımda boylu boyunca dalmaktan kaçınmalısınız. Özellikle duvarlarda koyu renk kullanımı gibi kendi içinde iddialı bir hamle yapacaksanız, öncelikle küçük adımlar atmakta yarar var. Peki bu küçük adımlar neler olabilir? Örneğin evinizin çok kritik olmayan bir bölümünde, mesela koridorda ya da holde sevdiğiniz bir koyu renge şans verebilirsiniz. Benzer bir denemeyi başka bir odanın bir duvarında ya da tekrar değişiklik yapmanın zor olmayacağı az eşyalı küçük bir odada da yapabilirsiniz.

Doğal ışığın durumu

(Varela Design / homify.com.tr)

Duvar rengini değiştireceğiniz odanızın doğal ışıktan ne kadar yararlandığı da hayli önemli bir konudur. Hacmen küçük ve/veya az ışık alan bir odada koyu renklerin tercih edilmemesi gerektiğine dair yaygın bir kanı vardır. Ancak bazı uzmanlar bunun tam tersini söylemekteler. Güçlü renklerin bu türden küçük ve az ışık alan odalara derinlik katabildiği de bir gerçektir. Ne olursa olsun odanızın doğal ışık kapasitesini en üst seviyeye çıkarmak için çaba göstermek her açıdan en doğrusu olacaktır.

Yatak odasında koyu renk kullanımı

(Erica Winters Design / homify.com.tr)

Yatak odalarında koyu renk kullanımına son dönemde sıkça rastlıyoruz. Doğru renk tercihleri ve mobilya uyumu ile ortaya gerçekten de güzel görüntüler çıkabiliyor. Bununla birlikte yatak odanızı boğucu ve hatta yorucu bir atmosfere sürükleme riskiniz de var. Bu noktada dikkat edilmesi gereken konu, sıcak renkler arasında seçim yapmanız.

Kararsızsanız acele etmeyin

(HannaHome Dekorasyon / homify.com.tr)

Evinizin duvarlarını bordo ya da koyu kahverengi, hatta füme gibi iddialı renklere boyamak dekorasyonunuz için önemli bir karardır. Bu yüzden emin olmadan bu işe bodoslama dalmak iyi bir fikir olmayabilir. Kesin karar veremediyseniz küçük çaplı denemelere devam edebilirsiniz. Örneğin girintili çıkıntılı bir yapıdaki odanızın geniş yüzeylerini beyaz ya da bej gibi açık bir renkte bırakırken daha küçük alanlarda koyu renkleri deneyebilirsiniz.

Kontrastı ihmal etmeyin

(Nest / homify.com.tr)

Her türden tasarımın en temel ve en güçlü unsurlarından biri kontrasttır. Kontrastın olmadığı bir yerde estetikten söz etmek oldukça güçtür. Bu yüzden duvar renginize kesin olarak karar verdiyseniz bile kontrast oluşturacak unsurlar olduğundan emin olmalısınız. Bu bazen zemin kaplaması, bazen bir halı ya da bir berjer olabilir, ne kullanacağınızı seçmek size kalmış.

Kendi emeğinizi katın

(Stouby / homify.com.tr)

Kendin-yap projeleri bugünlerde hiç olmadığı kadar yaygınlaştı. Koyu duvar renklerinin bununla doğrudan bir ilgisi yok elbette. Ama başka dekorasyon değişikliklerine kıyasla daha aşamalı bir geçişin tercih edildiği bu gibi bir projede kendiniz çalışmanız çok daha mantıklı olacaktır. Ayrıca boya ustalarını farklı zamanlarda evinize getirip iş yaptırma stresinin de size bir maliyeti olacağını unutmayın.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.