Sağlıklı beslenme ve kilo korumda 3 ana öğün ve aralarda da 3 ara öğün beslenme önemlidir. Pek çok kişi ana öğün yiyip, araları atlamaktadır. Ara öğün yemeye ya vakit bulamamakta ya da acıkmadığı için ihtiyaç duymamaktadır.

Oysa ara öğün çok önemlidir. Ara öğün yemenin amacı ; kan şekerini dengeleyerek çabuk acıkmayı önlemek, metabolizmayı çalıştırmak ve bir sonraki öğüne çok aç girmeyi önlemek. Ara öğün yemezseniz, sonraki öğünde kendinizi kontrol edemeyip çok fazla yersiniz. Ayrıca düzenli ara öğün yemeyi alışkanlık haline getiren kişilerin metabolizmaları hızlı çalışır. Metabolizması hızlı çalışan kişi ise daha kolay kilo verebilir veya ideal kilosunu koruyabilir.

Haberin Devamı

Ara öğün ne zaman yenmelidir; Ana yemeklerden 2- 3 saat sonra yenmelidir. Ama önemli olan ara öğünlerde ne yeneceğidir. Ara öğün 100-200 kalorilik sağlıklı besinlerden seçilmelidir ve porsiyon miktarlarına dikkat edilmelidir.

·Taze ve kuru meyveler, tam tahıllı ürünler. Bol lif içeren besinler. Mide de uzun süre kalarak sizi tok tutarlar. Ayrıca sindirim sitemini ve bağırsakları çalıştırırlar.

·3 Kuru kayısı veya 5 kuru erik ve yanında 5-6 badem

·1 çay bardağı yoğurt ve içine yarım elma

·1 su bardağı yarım yağlı süt veya ayran veya yoğurt veya kefir

·½ simit, veya ½ paket diyet kepekli bisküvi ile çay

·1 dilim ekmek ve yanında 1 dilim beyaz peynir

·1 Kepekli tost. Peynirli ve domatesli.

·3 tane kestane

·½ koçan haşlanmış mısır veya 1 su bardağı yağsız patlamış mısır

·1-2 salatalık veya 1 havuç

·1 avuç beyaz yanında 1 yemek kaşığı kuru üzüm

·Hafta da bir kere 1 kase sütlü tatlı ( muhallebi- sütlaç – güllaç – tavuk göğsü )

·Hafta da bir kere 1 dilim kıymalı veya peynirli börek yanında çay

·Hafta da bir kere kaymaksız meyveli tatlı ( Ayva – armut – elma )

·Hafta da 2 kere 2 top meyveli dondurma ( üstüne sos ve fıstık olmadan )

·Beyaz Leblebi : Zayıflama diyeti yapanlar ve kilosunu korumak isteyenler için ; beyaz leblebi çok sağlıklı ve iyi bir ara öğündür. 100 gr Leblebi : 215 kaloridir. Kuru yemişlerin içinde en düşük kalorili olan beyaz leblebidir. İçeriğinde protein oranı yüksektir ve uzun süre tok tutar. Kalorisi çok düşüktür. Kan şekerini düzenler. Yanınızda kolayca taşıyabilirsiniz. Ara öğünlerde 1 avuç beyaz leblebi aşırı yeme isteğini azaltır. Leblebi yedikten sonra bol su içilmelidir. Suyla birlikte midede şişerek uzun süre tok tutar ve zayıflamanıza yardımcı olur.

Haberin Devamı

Zayıflama ve sağlıklı beslenme bilgileri ve önerilerimiz için ;

www.endorfinmerkezi.com

www.slimmingcenterestetik.com

Diyetisyen Nurdan Çeliktaş