Umutsuz olduğun zamanlar başarılarını hatırla. Yaptıkların için kendini kutla. Her an nefes alıp verme başarısı içindeyiz, hatırla. Aldığın nefes canına can katıyor, verdiğin nefes cana devam ediyor; kutlanması gereken bir durum. Yaşamın her bir zerresinin, anının, hissinin kutlanması gerekiyor.

Neşesiz zamanlarında neşeli olduğun zamanların gülme başarısını kutla. Gülmek, kahkaha atmak anda kalmanın en kolay yoludur. Anda kalmak için bol kahkaha içinde olmak ne güzel bir çözümdür. Neşesiz olmak da bir başarıdır lakin neşeli olmak kadar güçlü değildir. Gülmek için bunca araç varken gülememek senin için yeterli bir başarı ise onu da kutlamak gerekir elbette. Yeter ki anın içindeki başarıyı bul, olumsuz ise olumlusunu hatırla ve başarıyı kutla.

Haberin Devamı

Huzursuz anlarında huzurlu olduğun zamanları hatırla ve o zamanları yaşamayı bildiğin için kendini kutla. Huzuru hiç bilmeyen, yaşamayan var. Sen yaşadığın huzur anlarını hatırla ve sana bunu yaşatanları şükürle an. O zaman huzursuzluğun etkisi kendiliğinden yok olmaya başlayacaktır. Bildiğin, yaşadığın ve kuvvetli olumlu duygu diğerlerini hafifletip yok etme gücüne sahiptir.

Yargıladığın zaman anlayış içinde olduğun anları hatırla. Anlayış derken hayatta her şeyin olabileceği büyük anlayışı kastediyorum. Olası en büyük çerçeveden görmeye çalış anlayışı ki zihnin de sınırlarını yıksın. Yargılamak yargılanacağın anlamına da gelir. Yargısız olmanın ne demek olduğunu ruhun biliyor, izin ver hatırlatsın. Kınamanın olmadığı bir alanda yaşayan ruhuna teslim ol.

Hatırlamanın gücüne güven. İyi ve güzel anların şifasına güven. Ruhunun akışkanlığına izin ver ki hatırlama ritmiyle taçlansın hayat. Sen yaşamsın, yaşamın da sen. Varlığını hatırlaman niyetimle. Sevgilerrrrr …..

Ebru Demirhan

www.ebrudemirhan.com