Şeker Bağımlılığı Bebeklikte Başlıyor

Haberin Devamı

Çalışmalar ilave şekerli yiyecekleri tüketen çocukların hayatlarının ileriki yaşların da benzer beslenme alışkanlıklarına sahip olabileceklerini gösteriyor. İlave şeker tüketimi ileriki yaşlarda obezite, astım, kolesterol, tansiyon, diyabet riskini artırıyor.

Araştırmacılar 6-23 ay arasındaki bebeklerin katıldığı bir çalışma yapmışlar. Bebeklerin ilave şeker tüketiminin bebekler büyüdükçe ayıyla birlikte arttığını görmüşler. Tüketilen ilave şeker miktarı tavsiye edilen miktarın çok çok üstünde çıkmış. Bu çalışma Amerika’da yapılıyor, bizden daha kötü bir beslenme alışkanlıkları olduğunu düşünüyorum ancak bizimde bebeklikten beslenme alışkanlıklarımızı doğru yerleştirmemiz gerekiyor. Bu ilave şekerler içersinde yüksek fruktozlu mısır şurubu ve bal var.

Hazır Bayrama girerken aklımızda bulunsun; ilave şekerli gıdalara çocuklarımızı ne kadar geç başlarlarsak o kadar iyi. O yüzden minikleri bayramda Çikolata, şekerden uzak tutalım.
Bebek bisküvileri, bebek yoğurtları ya da bebek atıştırmalıklarını alırken mutlaka içindekileri okuyarak alalım. Çocuklarımızı daha çok taze sebze ve meyveye alıştıralım. Atıştırmalık olarak kiraz, üzüm, karpuz... gibi taze meyveleri çok rahat bulabiliriz. Yaz mevsiminin avantajından faydalanalım.