SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Evinizi güzelleştirmek için pratik ve ekonomik dekorasyon hileleri

Evlerimizin dekorasyonlarını oluştururken kullandığımız mobilyalar, seçtiğimiz aksesuarlar, yaşam alanlarının düzeni, yani kısaca evlerimizin dekorasyonu hayatımızı yalnızca estetik açıdan etkilemez, aynı zamanda gündelik hayatımızın konfor düzeyini belirler ve yaşam kalitemizi arttırır. Aslında son derece ekonomik ve yenilikçi çözümlerle evlerinizi çok daha şık ve size özel bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Nasıl mı? İşte sizin için derlediğimiz 13 farklı yöntem!

|

1. Canlı renkli kırlentler

(Reis London / homify.com.tr)

Oturma odanızda nötr tonlarda bir kanepeniz varsa ve bu alanı biraz olsun hareketlendirmek ve enerjisini yükseltmek istiyorsanız bunun en kolay ve konforlu yolu kanepenizin nötr tonlarıyla kontrast oluşturacak canlı renkli kırlentler eklemektir.

2. Taze çiçekler ve yeşil bitkiler

(Clorofilla / homify.com.tr)

Doğallığın ve tazeliğin gücünü hafife almayın... Saksıda yemyeşil bitkiler yetiştirmek, vazolarda rengarenk ve mis kokulu taze çiçekler yaşatmak her zaman evinizin havasını değiştirecek şahane bir fikirdir.

3. Servet harcamayacağınız sanatsal dokunuşlar

(The Lost Fox / homify.com.tr)

Sanat her zaman yaşamın daha değerli ve anlamlı olmasını sağlar. Bunun için evinizde de sanata yer vermelisiniz. Tabii bunun için illa ki pahalı orijinal tablo ve heykeller satın almanız gerektiği anlamına gelmiyor.

4. Güzel kupalar ve bardaklar

(Such & Such / homify.com.tr)

Evinizi güzelleştiren aksesuarlar yalnızca bir köşede bekleyen biblolar değildir. Gündelik kullanıma uygun şık ürünler her zaman rafta unutulan biblolardan daha etkilidir.

5. Özel kavanozlar

(Hend Krichen / homify.com.tr)

Mutfağınızda kullandığınız kavanoz, baharatlık gibi aksesuarları değiştirerek mutfağınızın enerjisini yenileyeceğinizi biliyor musunuz?

6. Vintage parçalar

(Custom Media / homify.com.tr)

Klasiğin o eski ama değişmeyen estetiğini ve kültürel dokusunu evinize katarak yaşam alanlarınızı daha özel ve tarz sahibi bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Plak çalarlar, eski radyolar, vintage aksesuar ve mobilyalar bunun için ideal!

7. Yeni nevresim takımları

(Papersky Home / homify.com.tr)

Yatak odanıza yenilik katmanın en kolay ve ekonomik yolu ne biliyor musunuz? Nevresim ve pike takımlarınızı yenilemek!

8. Sevimli ve renkli havlular

(Tona by Rika Kawato / homify.com.tr)

Banyo ve mutfakta kullandığınız el havlularını ne kadar zamandır kullandığınızı hatırlıyor musunuz? Renkleri solgun görünüyor mu? Değiştirin ve aslında bu minik detayların atmosferi ne kadar eskittiğini kendiniz görün!

9. Aromatik mumlar

(The Norfolk Candle Company / homify.com.tr)

Stresli bir işiniz varsa ve evinizde huzur arıyorsanız aromatik ve rahatlatıcı mumlarla evinizin çok daha huzurlu ve dinlendirici bir ortama kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

10. Duvar perdeleri

(Strigo GMBH / homify.com.tr)

Yatağınızın karyolası ve yatak başı sade ve sıkıcı mı? Yeni ve gösterişli bir yatak başı ve karyola ünitesi edinmenin pek de ucuza mal olmayacağını biliyoruz. Yatak başı boyutlarında dikilmiş bir duvar perdesi ise yatak odanıza yenilik katmak için mükemmel bir dekorasyon fikri!

11. Sıra dışı lambalar

(Niche PR / homify.com.tr)

Bir yaşam alanını güzelleştirmenin en kolay yolu aydınlatma ünitelerini elden geçirmektir. Yalnızca lamba ve avizelerinizi iyice temizlendiğinizde bile odanız daha aydınlık ve daha ferah görünecektir. Hele bir de bütçenize uygun sıra dışı ve göz alıcı ışıklandırma unsurları alırsanız...

12. Yeni ve kullanışlı bir batarya

(Ali İhsan Değirmenci / homify.com.tr)

Mutfağınıza yenilik katmak istiyorsanız lavabo çevresine odaklanmanızı tavsiye ediyoruz. Her ne kadar fark edilmese de mutfağınızın merkezini lavabolar oluşturur. Örneğin yeni ve kullanışlı bir batarya, tahmininizden çok daha fazla değiştirecektir mutfağınızın dokusunu.


13. Duvar çıkartmaları

(FormaFantasia / homify.com.tr)

Yaşam alanlarınıza renk ve canlılık katmanın çok basit ve ekonomik yollarından bir diğeri ise her odada kullanabileceğiniz duvar çıkartmaları.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.