Kol Sarkıkları İçin Çözüm ve Egzersizler

Bu sorun ister extra large olsun, ister zayıf olan hatun veya beylerde olsun. Hemen hemen herkes de görünen,tedavisini sadece bıçak altına yatarak çözümlenebileceğini düşünen bireyler ile dolu. Size hiç bıçak altına yatmadan da bu şikayetlerinizden kurtulabileceğinizi anlatsam ?

Ben bugün size süper çözümlerden bahsedeceğim. Faydalı olduğunu düşündüğüm bilgileri sunmakta gecikmemeye çalışıyorum.Keyifli okumalar ponçiklerim.

Limon Kürü;

Her derde deva olan limon burada da kurtacımız, bence bize verilmiş en güzel lütuflardan biri ''LİMON'' kıymetini bilip değerlendirelim o zaman :)

Haberin Devamı

Malzemeler

1 adet limon

1 şişe maden suyu

1 çay kaşığı limon yağ

1 çay kaşığı zeytin yağ

Yapılışı

Öncelikle 1 tane limonu kabuğuyla birlikte minik parçalara ayırıp bir cezvenin içerisinde maden suyu ile birlikte kaynatın.Kaynadıktan sonra karışımı blender'dan geçirin ve limon yağı ile zeytinyağını ekleyip tekrardan karıştırın.Bu karışımı şikayetçi olduğunuz bölgeye uygulayıp yarım saat beklettikten sonra peeling etkisi yaratmak için parmağınızla kolunuz da daire oluşturarak cildinizden temizleyebilirsiniz.

**NOT** BU KÜRÜ HAFTA DA EN FAZLA 2 KERE KULLANMANIZ VE HER SEFERİNDE TAZE ŞEKİLDE UYGULAMANIZ GEREKMEKTEDİR.

Kil Kürü;

Bu tarifte bildiğiniz gibi cildimizi arındıran ''KİL'' kol sarkmalarımızdan da bizi arındırıyor :)

Malzemeler

1 çay bardağı kil

1 tatlı kaşığı buğday yağ

veya

1 yemek kaşığı ardıç yağ

Yapılışı

Bütün malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırdıktan sonra şikayetçi olduğumuz bölgeye uyguluyoruz.Uygulamadan sonra kolumuzu folyo veya streç filmle sarıp,20-25 dk bu şekilde bekleyin. Ardından ılık su ile yıkıyabilirsiniz.

**NOT** BU KÜRÜ HAFTA DA EN FAZLA 2-3 KERE KOL KASLARINIZI ÇALIŞTIRDIĞINIZ EGZERSİZLERDEN SONRA UYGULAMALISINIZ.

KOL SARKMALARINI ENGELLEYEN HAREKETLER

ŞINAV ÇEKME EGZERSİZLERİ; Çoğumuz artık yaşantımızı masa başında çalışarak hareketsiz bir yaşam ile sürdürmeye çalışıyoruz. Hiç spor yapmadan veya egzersiz yapmadan bu kaslar zayıflayıp sarkıyor ve kötü bir görüntü meydana gelmiş oluyor. Burada ki kasları hareket geçirmek için spor yapmamız ve ağırlık kaldırmamız gerekmektedir. Egzersizlere kendi ağırlımızı kaldırarak başlayabiliriz. Şınav zor bir hareket olabilir,fakat 1-2 dakikalık etaplar halinde başladığımız şınavlar ile gün geçtikçe uzatarak istediğimiz görüntüye ulaşabiliriz.

Haberin Devamı

DAMBUL EGZERSİZLERİ; En fazla 2-3 kg ağırlık yeterli olacaktır. Zaman geçtikçe kiloyu arttırabilirsiniz. Ağırlık kaldırma egzersizleri kollarınızda ki fazla sarkmış yağları atmanızı sağlayacaktır.

KOLLARI BÜKME EGZERSİZLERİ; Kollarınızı çevirebildiğiniz kadar çevirin. Kaslarınız bu egzersizi ilk defa yapıyor ise biraz ağrı olabilir fakat bu ağrılar kaslarınız ısındığında geçecektir.

Peki, kol bükme egzersizi nasıl yapılır ?

*İşte cevabı: Hareketi yapmak için dik durun ve kollarınızı sarılma konumuna getirerek geniş bir şekilde açın.İlk konumda avuç içleriniz tavana baksın. Yavaş yavaş kollarınızı bükmeye başlayın ve avuç içleriniz omzunuza değene kadar bükün. Gün içinde boş zamanlarınızda bu hareketi tekrarlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

**DİPNOT !! ** BOL BOL SU TÜKETMEYİ LÜTFEN UNUTMAYIN.

extralargehatun@gmail.com

Sosyal Medya

Twitter; extralargehatun

Instagram; extralargehatun