Moda Bazen Çılgınlıktır!

2019 moda sezonu baş döndürücü bir biçimde şaşırtmaya devam ediyor. Paris moda haftasında görücüye çıkan ve en dikkat çeken tasarımlardan biri de, moda tutkunlarını şaşırtmayı seven Jacquemus tarafından yaratıldı. Micro bag tasarımları ile ünlü markanın en son modeli olan en mini mikro çanta tasarımları için, parmak çantası desek hiç de tuhaf olmaz sanırım. İçerisine bir sakız sığdırabileceğiniz kadar küçük mikro çantalar, pembeler, fuşyalar ve sezonun trend renkleri ile adeta masallardan çıkmış gibi!

Haberin Devamı

Mikro Çantaya Neler Sığar?

Bu çantayı Simon Porte Jacquemus neden tasarlamış acaba? Tasarladığı parçaların ebatları ile oynamayı seven ünlü Fransız modacı, çocukluğunu günümüz tasarımlarına ilham kaynağı olarak kullanmayı seviyor belli ki... Devasa hasır şapka tasarımı ile geçtiğimiz sezonlarda ünlülerin yakın merceğine giren tasarımcı, kah devasa ölçüler kah mikro büyüklükteki tasarımlarıyla, dikkatleri her zaman üzerinde tutmayı başarıyor. Tasarladığı bu çantalara kim ne sığdırır pek bilinmez; başta da söylediğim gibi belki bir sakız, belki bir toka, belki bir nazar boncuğu... Aşağı yukarı bu ebatlardaki küçük materyalleri bu çantada rahatlıkla yanınıza alabilirsiniz. Tasarımcı, bu mikro çantaları sadece el; pardon parmak çantası olarak da tasarlamamış ayrıca... Bilekte kullanılan bel çantaları, omuz çantasına gönderme yapan mikro model, katmanlı bel çantası ve çok daha fazlası.

Moda Bazen Çılgınlıktır

Aksesuarlar ve Ayakkabılar da Çok Çarpıcı!

Moda bazen çılgınlıktır derken ciddiyim. "Normal" dediğimiz stilin dışına çıkarak sanatsal dokunuşu yakalamak belki de bu işin sırrıdır, kim bilir? 2019/2020 tasarımlarının tanıtıldığı Paris Fashion Week kapsamında, şaşırtıcı modeller ve tasarımların sunuluşu çok konuşuldu. Mikro çanta modellerinin yanı sıra, büyük kumaş küpeler ve kendine has stili ile çarpıcı bir tarzı olan ayakkabı ve çizmeler de aynı markanın büyüleyici koleksiyonunda yer alıyor. Moda avcıları ve kendi stilini yaratmak isteyenler için bulunmaz bir kaynak olan özgün alternatifler, bu sezonda adeta bir bütün olarak sunuluyor diyebiliriz.

Haberin Devamı

Moda Bazen Çılgınlıktır

Modanın çılgın çocukları, hayal dünyamızı harekete geçiren tasarımlarıyla, her yeni sezonda bize yepyeni ve büyüleyici bir dünya sunuyor.

Filiz ADAR

Blog: decocosh.blogspot.com

Instgrm: @decocosh