Katkısız, doğal süt sağlık için en yararlısı. Katıksız, doğal sütler ineklerden, koyunlarda elde edilen sütlerden ibaret değildir. Çiğ süt veya pastörize edilmemiş süt, vücuda bakteri yayıyor. Bu da enfeksiyonlara sebep oluyor. Uzmanlar günümüzde çiğ sütün beraberinde getirdiği enfeksiyonların insan sağlığını tehdit etmeye devam ettiğini söylüyorlar. Patates sindirim sistemine müdahale edecek antinutrientler içeriyor. Bu da sindirim sistemi rahatsızlıklarına sebep oluyor. Patatesi pişirmek veya haşlamak bu antınutrientleri %50-60 oranında azaltıyor. Yüksek besin değeri ve antioksidan içermesi ile sağlıklı bir besi olan brüksel lahanası, çiğ yendiğinden tiroit yetmezliği de denilen hipotiroidizme sebep oluyor. Bu fasulye ishale, akut gastroenterite ve şiddetli mide bulantısına yol açacak toksinler içeriyor. Bu yüzden kırmızı barbunyayı 5 saat ıslattıktan sonra, 10 dakika kaynatmanız gerekiyor. Çiğ yumurta yemek Japonya ve Kore’de çok yaygın. Çiğ yumurtanın, haşlanmış yumurtaya göre daha sağlıklı olduğu söyleniyor. Araştırmalara göre protein emilimi haşlanmış yumurtada dah fazla. Bozulmuş yumurta kabuğunun salmonella ( gıda zehirlenmesine yol açan mikrop) ya sebep olduğu tespit edilmiş. Badem bol miktarda protein, lif içeren sağlıklı bir atıştırmalık. Bade çiğ ve kavrulmuş olarak tüketiliyor. Kavrulmuş badem ısıya maruz kaldığından dolayı besin değerini kaybediyor fakat çiğ badem kavrulmuş bademe göre daha fazla bakteri barındırıyor. Mürver meyvesi antioksidan içeriyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve olası hastalıklara karşı önlem alıyor. Fakat mürveri çiğ olarak tüketmek bulantı ve kusmaya, baş dönmesine ve baygınlığa sebep oluyor. Un kullanarak pişirilen yemekler, tatlıların bakteriler ölene kadar pişirilmesi gerekiyor. Genellikle lahananın sağlı açısından çok faydalı bir besin olduğu söylenir. Fakat aşırı miktarda tüketimi hormanal bozukluklara sebep oluyor. Kan şekerini kötü etkiliyor, metabolizmanızı bozuyor. Ayrıca troit ve guatra sebep oluyor. Ton balığını çiğ yemek, içinde bulunan yüksek cıva miktarından dolayı sinir sistemi rahatsızlıklarına sebep oluyor. Kaju sadece lezzetli bir atıştırmalık değil aynı zamanda yüksek kolestrolü düşürüyor ve kalp hastalıkları riskini azaltıyor. Bazı tip kajular zehirli ağaclarda yetişiyor. Bu tip kajular dokunduğunuzda bile alerji yapabiliyor. Ham bal, özellikle 1 yaşın altındaki çocuklara ve hamile kadınlara zarar verebilecek clostridium botulinum bakterilerini içeriyor. Tüketildiğinde bulantı, kusma, ishal gibi yan etkileri olabiliyor.