Modanın Kalemi Suzy Menkes

Düşünceler ve fikirlerin bu kadar yoğun olduğu bir dünyanın en tanınmış moda kalemi ismiyle tanışın; Suzy Menkes.

Bir zamanlar modanın en bilgili, dengeli ve saygın platformu olarak bilinen, şimdilerde The New York Times adına sahip Herald Tribune gazetesinde 25 yıl moda yazarlığı yaptı. 2014 Mart yılında ise şimdiki mesleği olan Vogue International’ın moda editörlüğünü üstleneceğini açıklayarak Vogue Online’da yazarlığına devam etti.

Suzy, 26 yıl boyunca IHT isimli bir şovda çalıştı, burası sektöründe popüler hale gelmesini sağladı ve mesleğinin kritiklerini dile getirdi. Suzy , şova başlamasından da önce yapılmış olan bir yoruma dayanarak keyfi bir şekilde kovulduğunda, endüstri onu destekledi ve şovu boykot etti. Bunun yanı sıra; Menkes yıllık düzenlenen lüks bir konferansı sundu.

Haberin Devamı

Menkes, meşhur “Modanın acımasız ve git gide artan listesinin tasarımcılara ve onların işlerine olumsuz olarak yansıdığının” tartışmasını yaptığı New York Times T dergisinde köşe yazarlığı yaptı.

2013 yılında bloggerlar ve sokak stili ünlüleri için “moda sirki” tanımlamasını yapıp çok konuşulan şu yazıya imza attı:

“Moda gazeteciliği yapmaya başladığım ilk zamanlarda bana öğretilen “Sen beğendiğin için iyi değil, iyi olduğu için sen beğendin.” Mottosuna karşı çıkan bazı online “yazar”ların kendilerini yersiz yere büyütmesi çok gülünç.”

Suzy Menkes günümüzde halen Vogue’da yazarlık yapıyor.