Geri Dön

Günün sahur menüsü: 26. gün

26. gün sahur menüsünde fit ve hafif tarifleri sizinle paylaştık. Özellikle yulaflı kahvaltı poğaçası tarifini mutlaka deneyin. İşte günün sahur menüsü...

Günün sahur menüsü: 26. gün

Günün sahur menüsünün 26. gününde bol lifli ve hafif tarifleri sizinle paylaştık. Fit ve çok pratik olan yulaflı kahvaltı poğaçası, biberli yumurta ve kan şekerinizi dengeleyeci, kan yapıcı karadut kompostosuna yer verdik. İşte 26. gün sahur menüsü...

Yulaflı kahvaltı poğaçası tarifi

Malzemeler:

-2 su bardağı yulaf ezmesi
-4 kaşık light yoğurt
-1 yumurta
-15 çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin
-5 çorba kaşığı lor peyniri
-1 avuç maydanoz
-1 avuç dereotu
-1 çay kaşığı kara biber
-1 çay kaşığı pul biber

Nasıl yapılır?

-Tüm malzemeleri bir kasede karıştırarak hamur haline getirin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine köfte şeklinde dizin.
-Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
-Poğaça sevenler için lezzetli ve düşük kalorili bir tarif olan bu tarif lif, protein ve kalsiyumdan zengindir.
-Lor peyniri ve yulaf sayesinde uzun süre tokluk sağlar.
-Süt ürünlerinden gelen kalsiyum göbek çevresindeki yağ yıkımına yardımcı olur.
-Unlu ve yağlı poğaçalara kıyasla çok daha rahat sindirilir.

Biberli yumurta tarifi

Malzemeler:

-1 adet dolmalık biber
-2 adet yumurta
-Tuz
-Karabiber
-1/4 su bardağı rendelenmiş kaşar
-1 yemek kaşığı zeytinyağı

Nasıl yapılır?

-Yapışmaz tavada zeytinyağını ısıtın. Biberleri halkalar çekirdeklerini çıkartarak doğrayın.
-Biberleri tavaya koyup 1 dakika kızartın. Kızaran biberlerin içine dikkatlice yumurtaları kırın.
-Tuz ve karabiberle tatlandırın. 3 dakika daha pişirdikten sonra rendelenmiş kaşarı biberlerin üzerlerine serpin. Kaşarlar eriyince ocaktan alın.

Karadut kompostosu tarifi

Malzemeler:

-50 gram kara dut
-1 su bardağı şeker
-1 litre su
-1 limon veya 1 çay kaşığı limon tuzu
-Birkaç dal taze nane

Nasıl yapılır?

-Dutlarımızı ve suyumuzu bir tencerede 10 dakika kaynatalım üzerine şekerimizi ilave edip bir 5-6 dakika daha kaynatalım.
-Limon suyumuzu da ilave edip altını kapatalım. Birkaç dal taze nane varsa içine atıp aromasını vermesini bekleyip içinden alalım.
-Kompostonuz servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber