SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Hamilelikten sonra cilt nasıl sıkılaştırılır?

Anne adayları yeni bir can dünyaya getirmenin heyecanını yaşadığı kadar bedenlerinin bozulmasından oldukça endişe ve üzüntü duyarlar. Doğum sonrası sarkan deriyle yüzleşmek oldukça zordur. Peki, hamilelikten sonra cilt nasıl sıkılaştırılır?

|

Doğumdan sonra her anne cildinin gevşemesi, göğsünün sarkması ve derinin renk değiştirmesi gibi birçok problemden yakınır. Gebelikten sonra eski vücut şekline dönmek her kadının hayalidir. Size vereceğimiz ipuçları ile cildinizi geri alabilirsiniz.

Yavaş kilo verin

Haftada 1 ya da 2 kilo vermeye hedefleyin. Hızlı kilo vermek vücudun ekstra yağ ve kas kaybetmesine sebep olur. Yavaş yavaş kilo verirseniz cildiniz kasları vücutta tutar ve cildinizin sarkması veya gevşemesine neden olmaz.

Yürüyüşe başlayın

Zayıflamak için egzersiz çok önemlidir. Ancak yoğun bir egzersiz doğumdan hemen sonra iyi değildir çünkü vücudun iyileşmesi için zamana ihtiyacı vardır. Vücudunuzun şekil alabilmesi için haftada 3 – 5 gün yürüyüşlere çıkabilirsiniz. Bebeğinizi bebek arabasına koyup yürüyüşe çıkmak, bebeğiniz ve sizin aranızdaki bağın kurulmasına yardımcı olur ve temiz hava ikiniz içinde iyi gelecektir.

Bebeğinizi emzirin

Bebeğinizin fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı olmasına yardımcı olmak için emzirin. Emzirmek bebeğinizin sağlığı kadar sizin içinde faydalı bir durum. Bebeğinizi emzirirken kalorileriniz süte dönüşür ve bu da kilolarınızı yavaş yavaş kaybetmenize yardım eder. Yavaş kilo vermekte cildinizi sıkılaştıracak.

Su için

Cildinizin dokusunu iyileştirmek için gün boyunca bol miktarda su için. Su eksikliği cildinizi kurutur ve daha az dirence sahip olduğu için kırışıklıklara neden olarak cildinizi gevşetir. Ayrıca su alımı, vücudunuzun daha kolay yağ yakmasına yardımcı olur.

Masaj yağları kullanın

Antioksidanlar ve yağ asitleri için iyi bir kaynak olan hindistancevizi veya zeytinyağı hormonal değişikliklerden kaynaklanan cilt hasarlarını onarır. Ayrıca, cilt tonu ve dokusunu iyileştirmeye de yardımcı olur.

Avuçlarınıza zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı koyun. Avuçlarınızı karnınızın üzerine yukarı doğru hareket ettirin. Kan akışını artırmak ve hücre onarımını teşvik etmek için nazikçe yaklaşık 15 dakika masaj yapın. Bunu günde 2 veya 3 defa uygulayabilirsiniz.

Cildinizi keseleyin

Sıkı bir cilt elde etmek için cildinizin pul pul dökülmesi gerekir. Pul pul dökülme bölgedeki kan akışını artırmada hayati bir rol oynamaktadır. Ölü cilt hücrelerini yok etmeye yardımcı olur. Günde sadece birkaç dakika boyunca bir lif kabağı kullanarak yıkanırken cildi pul pul dökebilirsiniz. Haftada bir kez, ev yapımı bir şeker ile karnınızı ovarak çevresindeki cildi pul pul dökebilirsiniz.

Şekerle cildi ovmak için, 2 çorba kaşığı hindistancevizi yağı ve 1 çay kaşığı kahverengi şeker ve balı iyice karıştırın ve bir fırça ile cildinizi ovun.

Protein tüketin

Protein içerdiği kollajen gibi bileşenlerden dolayı sağlıklı bir cilt için önemlidir. Protein aynı zamanda vücudun daha fazla kalori yakmasına yardımcı olur. Kadınların günde yaklaşık 50 gram proteine ihtiyacı vardır. Eğer gün içinde aktifseniz daha fazla proteine ihtiyacınız olabilir. Protein kaynakları süt, peynir, yoğurt, yumurta, fasulye, soya ve baklagillerdir.

C vitamin alımınızı arttırın

C vitamini bakımından zengin daha fazla gıdayı yemeniz, doğum sonrası gevşek deriden kurtulmanıza ve cildinizin sağlığını korumanıza yardımcı olabilir. C vitamini, cildi yumuşak ve sıkı tutmaya yardımcı olan kollajen liflerin üretimini artıran güçlü bir antioksidandır.

C vitamini, cildin güneşten korunmasına yardımcı olur ve bağışıklığınızı artırır.Uzmanlar kadınların günde 75 miligram C vitamini tüketmelerini öneriyorlar. C vitamini elde etmek için, diyetinize biber, brokoli, lahana, patates, çilek, portakal, greyfurt, kivi ekleyin.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.