İlişkilerde Düşünce Orucu

Haberin Devamı

Güzel hayallerle yola çıktığımız, ilişkimizin ömür boyu süreceğini hayal ettiğimiz partnerimizle günün birinde sözlü sözsüz iletişim dili seçimimiz nedeniyle yollarımızı ayırıyoruz. Mutluluk hepimizin hedefi. Ancak mutluluk bir sonuç değil, yolunuzda her an yaşayacağınız bir histir.

Düşüncelerinizin bir ışık yaydığını ve düşüncenin realiteniz olduğunu biliyor musunuz? Bugünkü düşüncenizi yarınınızda, geleceğinizde mutlaka yaşayacaksınız. İlişkide aldatılmayı düşünürseniz mutlaka bir gün bunu yaşarsınız. Bazen partneriniz sizin dışınızda programlar yapıyor, sinema, yemek, hatta tatil programları sizsiz yapılıyor. Bunun nedeni sizsiniz. Bir Çin atasözü “Düşüncelerine dikkat et, onlar yapacaklarının başlangıcıdır” der.

Düşüncelerimizin yarattığı titreşim bir rezonans alanı oluşturur. Gayet huzurlu ve mutluyken negatif bir kişinin rezonans alanına çekilebilirsiniz. Bir anda tartışma başlayabilir. Bu nedenle partnerimizle iletişimimizde düşüncelerimizi yönetmeyi bilelim.

Ramazan ayında oruç tutarken kimseye kötü bir söz söylememe çabasındayız, kimseyi kırmak istemiyoruz, insanlara, hayvanlara, kısaca tüm canlılara destek oluyoruz, işte biz bunu ilişkilerimizde her zaman uygulamalıyız. Negatif sözlerin, negatif düşüncelerin bize zarar verdiğini biliyoruz. Biz güzel şeylere layık değil miyiz yoksa? Kendimizi neye layık görüyorsak onu yaşıyoruz. İlişkilerde iletişim diliniz net olmalı. Siz düşüncelerinizden farklı bir beden dili ve sözle iletişim kurarsanız kendinizi tam ifade edemezsiniz. Grigori Grabovoi’ un pilotajlık kavramında olduğu gibi enerjilerini yöneten kişiler düşüncelerine hâkim olanlardır.

Carl Jung’un analitik psikolojisine göre ilişkinizde kişiliğinizin karanlık tarafını görüyorsunuz belki de… Bencillik, bastırılmış içgüdüler ve bilinçli zihninizin reddettiği “yetkisiz” benlik.

Hepimiz dışardan genelde iyi görünsek de aslında içimizde baskı altında tuttuğumuz başka kişilikler de vardır. Bilinçaltı kayıtlarınızın düşüncelerinizi yönetmesine izin vermeyin. Eğer gölge yanınızı fark ettiyseniz o tarafınızı aydınlatın. Mutluluğunuza gölge düşürülmesine izin vermeyin. Şimdiki zaman sonsuz sevginin ışığıdır. An’da olun. Kendinizi sevin. İlişkilerinizde düşünce orucunda olursanız karşınızdakinden aynı dönüşü göreceksiniz. Yoksa kendi önündeki kişi sen misin?

Unutmayın ne ekerseniz onu biçersiniz.