SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Home office çalışanlar için dekorasyon önerileri

Evinizde çalışmayı seviyor fakat çalışma yeri yaratmakta güçlük çekiyorsanız, sizin için dekorasyon önerileri paylaştık. Eğer çalışma odanız varsa ya da sıfırdan dekore edeceksiniz, işte yapmanız gerekenler....

|

Home office yani evinde çalışanların yaşadığı en büyük problemlerden biri de, bir çalışma alanı kurmak. Ancak çoğu kişi çalışma alanını ya da mevcut bulunan çalışma odasını nasıl dekore edeceğini bilmiyor. Bizde evde çalışanlar için home-office dekorasyon önerilerini paylaştık. Bu önerilerimiz ve tüyolarımız ile çalışma alanınızı yeniden şekillendirebilir ve kendinizi daha istekli çalışmaya teşvik edebilirsiniz. İşte evde çalışanlar için dekorasyon önerileri....

Minimalizm akımından yararlanın

Eğer çalışma ortamanız çok dağınık ya da çalışma odanızı gereksiz eşyalar ile doldurduysanız, öncelikli olarak gereksiz eşya ne varsa odanızdan, alanınızdan temizleyin. Çalışırken gözünüzün önünde bulunması gereken evrakları ve dosyaları yerleştirin. Minimalist bir ortam yaratmaya çalışın ki böylece iş esnasında dikkatiniz dağılmasın. Mekanı basit bir şekilde planlayın. Güzel bir ahşap masa, rahat bir çalışma koltuğu işinizi görecektir. Doğal, nötr renkler seçin. Çalışma alanınızın daha ferah ve iç açıcı görünmesini istiyorsanız bitkilerden yararlanın.

Işık alan bir mekan yaratın

Özellikle çalışma masanızı ışık alan yere yerleştirin. Böylece çalışırken gün ışığından faydalanabilirsiniz. Bunun çalışma alanınıza iyi bir aydınlatma seçmeyi unutmayın. Gündüz çalışmanıza önem verdiğiniz gibi, gece çalışırken de rahat olmanız çok önemli.

Kalın halılar yerine nötr bir klim tercih edin

Home office'inizde nötr renklere en çok yakışan şey tarzınızı yansıtan bir kilim olacaktır. Kalın ve toz yapan halılar kullanmayın. Modern çizgiler ya da geometrik desenler, çiçekli ya da tek renk. klimler tercih edin.

Ürünlerinizi saklamak için kategorize edin

Çalışma masanızda açık raf sistemi ya da kutular kullanarak içerisinde ulaşabileceğiniz ürünler saklayabilirsiniz. Böylece çalışma sırasında ihtiyacınız olan malzemeyi rahatlıkla bulabilirsiniz.

Kanepe ya da tek kişilik koltuk bulundurun

Odanıza davet ettiğiniz kişiler için tekli bir kanepe ve sehpa işinizi kolaylaştıracaktır.

En önemlisi motivasyon

Çalışırken motivasyonunuzun yüksek olması çok önemlidir. Bu bakımdan en sevdiğiniz fotoğrafları duvara asmak, ya da güzel bir sanat eserini çalışma alanınıza koymak motivasyonunuzu arttırabilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.