Herkese merhaba! Bugün, sizlerle birlikte nefis bir menü hazırlayacağız. Sadece 30 dakikada Ramazan sofrası kuracağız.

Önce, nefis bir kuzu etli karnıyarık yapacağız. Yanına fıstıklı ve kayısılı nefis bir pilav hazırlayacağız. Ardından servis etmek için Kemalpaşa tatlımız da var. Her biri çok hızlıca hazırlayabileceğiniz, çok nefis tarifler olacak.

İftara misafirleriniz varsa ya da aileniz için doyurucu bir Ramazan sofrası kurmak istiyorsanız, bolca lezzet içeren bu pratik menüden ilham alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hazırsanız, sadece 30 dakika içinde kalabalık sofraları doyurabilecek nefis bir karnıyarık, pilav ve tatlı kombinasyonundan oluşan bu lezzetli menüde kullanacağımız malzemelere göz atarak başlayalım…

- Kuzu Etli Karnıyarık -

Malzemeler

2 adet Patlıcanı

200 gram Balıkesir Kuzu Kuşbaşı

2 yemek kaşığı Tereyağı

1 yemek kaşığı Zeytinyağı

1 adet Kırmızı Soğan

2 diş Taşköprü Sarımsağı

1 adet Sarı Kaliforniya Biber

1 yemek kaşığı Domates Salçası

1 yemek kaşığı Biber Salçası

1/2 bardak Su

1/2 bardak doğranmış Domates

2 yemek kaşığı Dolmalık Fıstık

¼ çay kaşığı Tarçın

1 çay kaşığı Kırmızı Toz Biber

2 yemek kaşığı Taze Nane

2 dal Taze Kekik

Tuz & Karabiber

Nasıl Yapılır?

Patlıcanları ocağa alın ve altını açıp közlemeye başlayın.

Tencereyi ocağa alın ve zeytinyağını ilave edin.

Etleri bir kaseye alın ve üzerine tuz ve karabiber serperek lezzetlendirin.

Yağ ısındıktan sonra etleri tencereye alın ve içerisine dolmalık fıstıkları da ilave edip kavurun.

Etler ve dolmalık fıstıklar renk aldıktan sonra soğanı ve sarımsakları da ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Ardından sarı biberi ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.

İçerisine salçayı ilave edin.

Tarçın, toz kırmızı biber, tuz ve karabiber de serpin ve her şeyi güzelce kavurun.

Domatesi ekleyin ve biraz daha su ekleyip tekrar güzelce karıştırın.

Kekiği ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.

Közlenen patlıcanları zeytinyağı ile yağladığınız fırın kabına alın.

Ortasını bir bıçak yardımıyla açın.

Hazırladığınız et ile patlıcanları bolca doldurun.

Üzerinden biraz tereyağı bırakın.

Haberin Devamı

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika daha pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra üzerine taze nane yaprakları süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun.

- Fıstıklı Pilav -

Malzemeler

2 yemek kaşığı Tereyağı

1 yemek kaşığı Zeytinyağı

3 adet Metro Chef Malatya Kuru Kayısı

1 bardak Metro Chef İpsala Pirinci

1,5 bardak Tavuk Suyu

3 yemek kaşığı Metro Chef Boz İç Antep Fıstığı

Tuz

1 yemek kaşığı Reyhan

Nasıl Yapılır?

Tencereyi ocağa alın ve altını açın.

İçerisine biraz zeytinyağı ve biraz da tereyağı ekleyin.

Yağ eriyip kızınca doğranmış kayısıları tencereye alıp 1-2 dakika soteleyin.

Pirinci 15 dakika sıcak suda bekletebilir ya da soğuk suyun altında 5-6 dakika uzun uzun yıkayarak nişastadan arındırabilirsiniz.

Pirinci ilave edin ve güzelce kavurun.

Tuzunu ilave edin ve biraz daha kavurun.

Suyunu ilave edin ve kaynama noktasına getirin.

Kaynama noktasına gelince kapağını kapatın ve altını kısıp pişmeye bırakın.

Pilav suyunu çekince altını kapatın ve kapağını açıp fıstıkları ve reyhanı da ilave edin.

Haberin Devamı

Kapağını yeniden kapatın ve yaklaşık 5-6 dakika demlenmeye bırakın.

Afiyet olsun.

- Kemalpaşa Tatlısı -

Malzemeler

1 paket Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı

1 kg Şeker

1 litre Su

1/4 Limonun Suyu

250 gram Manda Kaymağı

Nasıl Yapılır?

Şerbeti için şekeri, suyu ve limon suyunu büyük bir tencereye alın.

Tencerenin altını açın ve kaynama noktasına getirin.

Kaynadıktan sonra Kemalpaşa tatlılarını içine atarak ortalama 18-20 dakika pişirin.

Şişen tatlıları bir servis tabağına alın.

Üzerine şerbetini gezdirin ve manda kaymağı ile birlikte servis edin.

Afiyet olsun.