Herkese merhaba!

Bugün, sizlerle birlikte Antep fıstıklı kuzu pirzola yapacağız. Kuzu pirzola, misafir sofralarına çok yakışan bir lezzettir. Bu tarifte, onu Antep fıstığı, zeytin, kapari, baharatlar ve keskin aroması ile sarımsakla buluşturacağız ve ortaya gerçekten nefis bir lezzet çıkacak.

Ezmeli kuzu pirzolayı yapması gerçekten çok kolay ve çok kısa bir sürede hazırlanıyor. Önce, kuzu pirzolaları tavada mühürleyeceğiz. Ardından “Tapenade” olarak bilinen ve yediğinizde bağımlılık yapabilecek bir ezme ile birleştireceğiz ve fırına vereceğiz.

Haberin Devamı

Piştiğinde; yumuşacık etin ve Antep fıstıklı, kaparili ve zeytinli ezmenin muhteşem bir kombinasyonunu göreceksiniz. Akşam yemekleri için farklı, lezzetli ve doyurucu bir tarif arıyorsanız, ezmeli kuzu pirzola tarifimi deneyebilirsiniz. Hazırsanız, malzemelere göz atarak başlayalım…

Malzemeler

6 kalem Kuzu Pirzola

1/2 su bardağı Antep Fıstığı

1/2 su bardağı Yeşil Zeytin

1 yemek kaşığı Kapari

2 yemek kaşığı Maydanoz

1 dal Kekik yaprakları

1 diş Sarımsak

1/2 Limonun kabuğunun rendesi

Zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

Kuzu Pirzolaları kızgın ateşte mühürleyin.

Kalan malzemeleri rondodan geçirerek bir ezme elde edin.

Ezmenizi kaşık yardımıyla kuzu pirzolaların üzerine koyun. 200 derece fırında 5 dakika pişirin. Afiyet olsun !