Yazarlar
Malzemeler
- 1 Su bardağı şeker
- 1 Su bardağı Un
- 1/2Su bardağı Kakao
- 1 Tatlı kaşığı Karbonat
- 1 Tatlı kaşığı Kabartma tozu
- 1 Tatlı kaşığı Vanilya
- 1 Yumurta
- 1/2 Su bardağı süt
- 1/2 Su bardağı sıvı yağ
- 1/2 Su bardağı sıcak su
- 1 Bardak dilimlenmiş çikolata-Sos için
- 1/2 Su bardağı süt kreması-Sos için
- 2 Tatlı kaşığı Limon suyu-Sos için
Hazırlanışı
- Fırını 160C ısıda çalıştırın.
- Toz malzemeleri karıştıralım. Sıvı malzemeleri de ayrı bir kapta karıştıralım.
- Toz malzemelere sıvı malzemeyi karıştırarak ekleyin.
- Sıcak suyu da hızlıca karıştırarak ekleyelim.
- Fırın kabını yağlayıp karışımı koyalım ve önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 25dk pişirelim.
- Sos için kremaya limon suyunu ekleyip karıştıralım. Çikolatayı sıcak suya oturttuğumuz tabağa koyup karıştırarak eritelim ve kremaya ilave edip fırından çıkan pastamızın üzerine dökelim.