SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

PRATİK PASTA

.

Milliyet Haber

Malzemeler

  • 1 Su bardağı şeker
  • 1 Su bardağı Un
  • 1/2Su bardağı Kakao
  • 1 Tatlı kaşığı Karbonat
  • 1 Tatlı kaşığı Kabartma tozu
  • 1 Tatlı kaşığı Vanilya
  • 1 Yumurta
  • 1/2 Su bardağı süt
  • 1/2 Su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 Su bardağı sıcak su
  • 1 Bardak dilimlenmiş çikolata-Sos için
  • 1/2 Su bardağı süt kreması-Sos için
  • 2 Tatlı kaşığı Limon suyu-Sos için

Hazırlanışı

  • Fırını 160C ısıda çalıştırın.
  • Toz malzemeleri karıştıralım. Sıvı malzemeleri de ayrı bir kapta karıştıralım.
  • Toz malzemelere sıvı malzemeyi karıştırarak ekleyin.
  • Sıcak suyu da hızlıca karıştırarak ekleyelim.
  • Fırın kabını yağlayıp karışımı koyalım ve önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 25dk pişirelim.
  • Sos için kremaya limon suyunu ekleyip karıştıralım. Çikolatayı sıcak suya oturttuğumuz tabağa koyup karıştırarak eritelim ve kremaya ilave edip fırından çıkan pastamızın üzerine dökelim.

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Hazır Yufkadan Pratik Ispanaklı Gözleme
  2. PRATİK PASTA
  3. Damla sakızlı ve haşhaşlı kek
  4. SUFLE TADINDA ÇİKOLATALI MUFFİN

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.