Yulaflı kahvaltı kasesi

Duydum ki oralarda havalar çok sıcakmış size bu sıcak günler için ferah bir kahvaltı önerim var. Hem hafif hemde uzun süre tok tutarken güne lif, antioksidan, omega-3 açısından sağlıklı ve enerjik bir başlangıç yapmanızı sağlayacak. Yulafı sevmeyen ve tatsız bulanlardansanız bu tabak size yulafı sevdirecek. Lezzetten ödün vermeden fit olmanın keyfini yaşamak için deneyin derIm. Yorumlarınızı bekliyorum.

Malzemeler:

4 çorba k yulaf
1/2 su bard süt
1 tatlı k chia tohumu
1 çay k tarçın
1 muz
1 avuç taze siyah üzüm yada çilek
2 ceviz
üzeri için hindistan cevizi rendesi

Haberin Devamı

Metod:

Yulafın üzerini örtecek kadar soğuk sütü ekleyip 10-15 dk oda ısısında bekletin. 1/2 muzu ezin, cevizleri elinizle ufalayıp tarçın ile birlikte yulafa ekleyin. Kalan sütü üzerine ilave edin. Siyah üzüm yada çilek hangisini tercih ettiyseniz kalan yarım muz ile bIrlIkte üzerine sıralayın. Chia tohumunu serpiştirin. Son olarak hindistan cevizi ile süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.

Püf noktaları

Sütü soğuk eklediğimiz icin yulafın sütü çekmesi ve daha yumuşak krema kıvamında olması için bekletme süresi önemli
Laktoz intoleransınız var ise süt tercihinizi laktozsuz, badem yada hindistan cevizi vb alternatif sütlerden yana kullanabilirsiniz.


Sağlıklı fit günler dilerim

Jülide Şimsek A.

Instagram @julis.kitchen