MODA
GÜZELLİK
AİLE
SAĞLIK

Lahana dolması tarifi

İşte lahananın en değişik lezzetlerinden olan lahana dolması tarifi...

Milliyet Haber

Lahana dolması tarifi malzemeleri

Dolmalık lahana

2 bardak pirinç

250 gram kıyma

3 doğranmış soğan

1 rendelenmiş domates

1 rendelenmiş soğan

Maydonoz, salça, pulbiber, karabiber, kimyon, tuz

1 çay bardağı top halinde sumak

Lahana dolması tarifi hazırlanışı

Sumağa bir bardak su ekleyip bekletin.

Tencerede su kaynatıp lahanayı sarılabilecek yumuşaklığa gelene kadar haşlayın.

Pirinci yıkayıp kaba koyun ve dumak dışında tüm malzemeleri karıştırın.

Lahanaların içine koyup sarın ve tencereye dizin.

Üzerine tuzu ve süzülen sumak suyunu ve üzerini geçecek kadar su ekleyip pişmeye bırakın.

45-50 dakika içinde pişmiş olacaktır.

Afiyet olsun!

Diğer Haberler

  1. Ayo & Teo Bodrum'u sallayacak
  2. Hastayı uyutmadan bel fıtığı ameliyatı
  3. En hit çizgi diziler Kidz TV’de.
  4. Crate and Barrel online alışverişe başladı
  5. Gelin ve kaynanadan görülmemiş kapışma
  6. Seviyorsan aç konuş bence!
  7. Yeni Yılınızı Tatlandırın
  8. Cildinizdeki sivilcelerden kurtulabilirsiniz!
  9. Sizin Aşkınız Hangi Renk?
  10. Marks & Spencer yeni sezonda çorap koleksiyonu ile göz dolduruyor!

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.