Workshoplara Yoğun Talep

Haksız rekabetin bu kadar fazla olduğu bir çağda kendi başına marka olmaya çalışanları gerçekten takdir ediyorum doğrusu. Sosyal medya ve workshopları da bu yolun bir parçası hâline getirerek para kazanmak da artık girişimciliğin bir parçası hâline geldi. Atölye çalışması diye de adlandırabileceğimiz bu workshoplar son zamanlarda birçok insanın stres topu oldu. En güzel tarafı da çocuklardan gençlere, işsizlerden emekli ve çalışanlara kadar herkesin katılabiliyor olması.

Fiyatlar Nasıl ?

Her işletmenin ve markanın hedeflerine ulaşabilmek için geliştirdiği iş yapış ve sunum şekli vardır. Büyük firmalar için bu durum profesyonel ilerlerken küçük işletmeler de kendine göre çözüm yolları ile devam ediyor. Ama artık sosyal medya ile herkes tek başına bir marka hâline geldi diyebiliriz. Dolayısıyla kendini duyurmak ve insanlara ulaşmak günümüzde en önemli meziyet hâlini aldı. Öyle ki instagramda her gün başka bir workshop duyurusu ile karşılaşıyorum. Ekmek yapımından yağlı boyaya, heykel yapımından örgüye kadar birçok alanda atölye çalışmaları bulunuyor. Biraz araştırdım hatta bazılarına ben de katıldım ve fark ettim ki bu atölye çalışmaları artık ekonomik kazanç sağlama alanı oluşturmuş. Bir nevi küçük meblağ ile işin yapış şeklini az bir zamanda görmüş ve tatmış oluyorsunuz. Fiyatlar ise seçtiğiniz alana, zamana ve malzemelere göre değişmekle birlikte 50 TL-750 TL arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Atölyesi olanlar da var, sadece workshop için bir yer kiralayanlar da var. Önemli olan workshop yapabileceğiniz bir uzmanlık alanınızın olması ve bu alanda yapabildiklerinizi diğer insanların da yapabileceğine inandırmak. Gerisi zaten geliyor. Bir bakmışsınız yoğun talepler için büyük bir yer arayışındasınız. Ben biraz geç tanıştım ama sevdiğiniz ve kendinize hobi olarak seçmeyi düşündüğünüz bir alana yönlenmek için workshoplar harika bir fırsat. Hatta özellikle festivallerde çocuklar için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Ayrıca meslek seçimine de büyük faydası olacaktır. Profesyonelliğin ve acemi heveslerin bir araya gelmesiyle ortaya yeni fikirler de çıkıyor. Dolayısı ile fikrinizi sahayla buluşturmayı önemsemeniz dileğiyle...

Haberin Devamı

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/mervekantarciculha/