SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Mide Dikme Ameliyatı Hakkında Bilinmeyenler

Mide dikme ameliyatı bariyatrik ameliyatlar yani obezite tedavisi için yapılan ameliyatlar arasında yeni bir yöntemdir.

|

Gastrik plikasyon olarak da bilinen mide dikme ameliyatıbariyatrik ameliyatlar yani obezite tedavisi için yapılan ameliyatlar arasında yeni bir yöntemdir. Hakkında az bilinen bazı gerçekleri öğrenerek kilo kaybı ameliyatları arasında daha sağlıklı bir tercih yapılabilir.

Mide dikme ameliyatının yani gastrik plikasyonun tüm diğer kilo kaybı ameliyatlarından daha güvenilir bir yöntem olduğu kanıtlanmıştır. 66 bariyatrik hasta üzerinde yapılan araştırmada hem kilo kaybını sağlamada hem de en düşük komplikasyon oranını yakalamada başarılı olduğu görülmüştür. 66 hastanın hiçbirinde önemli bir komplikasyon rapor edilmemiştir.

Bu presedür minimal oranda invaziftir. Yani açık ameliyatlara oranla daha az istilacıdır. Dikişlerin açılması veya iç kanama olasılığı halen vardır ama az invazif prosedürlerde bunların ihtimali azdır.

Ergenlerde kilo kaybı ameliyatı yapılacaksa mide dikme ameliyatı en iyi seçenek olabilir. Çünkü yenilen yemeklerin emilimini bozmaz. Bu sebeple eğer ameliyatı olan genç dengeli bir diyet sürdürüyorsa beslenmeyle alakalı problemler ortaya çıkmaz. 


Mide şikayetleri kanser habercisi olabilir

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.