SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Mutfak dekorasyonunda doğal taş desenleri ve endüstriyel tarza ilgi artıyor

Son dönemlerde mutfak dekorasyonunda doğal taş desenlerine ve endüstriyel tarza olan ilgi hızla artıyor.

|

Evin merkezi olan mutfaklar gün geçtikçe bir yaşam merkezi haline geliyor. Kullanıcıların estetik görünüş kadar teknik performansa da dikkat ettiği mutfaklarda farklı beklentilere ihtiyaç veren ürünler öne çıkıyor. Dünyanın en büyük kuvars taş üreticisi Cosentino’ya göre, popülaritesi artan doğal taş desenleri ve endüstriyel tarz, farklı mutfak tezgahlarında yerini alıyor.

Cosentino’nun popüler mermer desenlerinden ilham alınarak üretilen Silestone Eternal ve Dekton Natural koleksiyonları doğal taşın zamansız estetik değerini, şıklığını ve asaletini mutfak tezgahlarına üstün özelliklerle yansıtıyor.

Bir İspanyol estetiği: Eternal Marquina

Siyah İspanyol Marquina mermerinden ilham alınarak tasarlanan Eternal Marquina, yüzeyde ortaya çıkan beyaz damarlara ve farklı ton vurgulamaları olan yoğun siyah bir zemine sahip, iç mimari alanında çok yaygın bir İspanyol klasiğini yansıtıyor. Marquina, serideki diğer renkler gibi N-Boost teknolojisinin tüm özelliklerini taşıyor. Üzerinde sıvı tutmayan yüzey neredeyse hiç kirlenmiyor, kristal gibi parlıyor ve kolay temizleniyor. Darbelere ve çizilmelere karşı da yüksek direnç gösteriyor.

Cosentino endüstriyel tarzı Silestone Loft serisi ve Dekton Industrial koleksiyonu ile yansıtıyor. Yeni mat Raw yüzeyler ile Silestone Loft betonun en saf ve en şık hali ile mekanlarda rustik ve seçkin bir atmosfer yaratıyor. Daniel Germani tasarımı olan Dekton Industrial koleksiyonu ise metal, taş ve betonu birleştiren endüstriyel tarzı üstün fonksiyonel özelliklerle birlikte sunuyor.

Sıradışı tarzı sevenler için Dekton Trilium

Doğa dostu Dekton Industrial serisine ait Trilium, volkanik kayadan esinlenerek kullanılan, sürdürülebilir üretim yöntemleriyle yüzde 80'e kadar geri dönüşümlü malzemelerden üretiliyor. Hava şartlarına maruz kalmış egzotik doğal taşlardan esinlenen Trilium, siyah ve gri yoğun vurgulara sahip rengi, paslanmış bir metal görünümüyle adeta taşın biyolojik dönüşümünü gözler önüne seriyor. Dekton Industrial koleksiyonunun diğer renkleri gibi çizilmeye, darbeye, lekeye ve ısıya karşı direnci gibi üstün teknik özelliklerinin yanı sıra etkileyici görünümüyle de farklı birçok mimari projede ilgi görüyor.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.