SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Mutfak dolabı seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Şık bir mutfak, daha lezzetli yemeklere; daha lezzetli yemekler ise daha keyifli bir ev ortamının oluşmasına zemin hazırlar. Mutfak dekorasyonunda önemli bir yere sahip olan dolapları seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizinle paylaştık. İşte mutfak dolabı seçerken dikkat edilmesi gerekenler...

|

Evin en çok zaman geçirilen yeri olan mutfak, dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken unsurlar bulundurur. Mutfağınız ne kadar şık ve kullanışlı olursa, vakit geçirmekten o kadar keyif alabilirsiniz. Kullanımının dışında göze hitap etmesi de oldukça önemli olan mutfakta, dolap seçerken oldukça titiz davranılması gerekir. Mutfakta geniş bir yere sahip olan dolaplar, estetik ve işlevsel olmalıdır.

Eğer her fırını açtığınız da ya da yemek pişirdiğinizde mutfak dolaplarınızda pas ve leke gibi durumlar oluşuyorsa, iyi malzemelerden yapılmış bir mutfak dolabına sahip değilsiniz demektir. Peki mutfak dolabı seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

-Mutfak dolabı yaptırırken öncelikle vermeniz gereken karar dolaplarınızın ve mutfak tezgâhınızın yapımında hangi malzemenin kullanılacağıdır. Dolapların ana gövdelerinde ve kapak kısımlarında farklı malzemeler kullanılabilir gövdede kullanılabilecek en kaliteli malzeme MDF malzemesidir.

-Mutfak dolabını yaptırmadan önce ankastre gibi dolabın içine gömülmesi gereken eşyaları listeleyin ve planı ona göre yapın.

-Maliyet bakımından mutfak yüksek bir ihtiyaçtır. Bu nedenle seçerken, geri dönülmesi zor bir karar olduğunu unutmayın.

-Ucuz mutfak dolabı yerine, bütçenizin izin verdiği en kaliteli mutfak dolabını hedeflemelisiniz.

-Mutfak dolabını projelendirirken, buzdolabı kapağının açılış yönünü de göz önünde bulundurmalısınız. Aksi halde, buzdolabı kapağının açılış yönünü değiştirmek zorunda kalırsınız.

-Mutfak dolabında çekmece ve kapakların kapanış hızı oldukça önemlidir. Frenleme sistemi olan menteşeleri tercih edebilirsiniz.

-Mutfak dolabında dikkat çeken özellik kapaklarıdır. Bu nedenle dolabın içinden çok dış görselliğine önem vermeli ve kendi zevkinize uygun seçmelisiniz.

-Yeni bir mutfak dolabı mutfak da, yeni bir su tesisatı ve elektrik tesisatı demektir. Mutfak dolabı yaptırmadan önce dolabın projesine göre, yeni bir elektrik ve su tesisatı mutfağa döşetmeniz gerekir.

-Son olarak mutfak dolabı seçerken renkleri göz önünde bulundurmasınız. Açık renkli dolaplar, leke bakımından sıkıntılı olabilir.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.