Ağaçların Enerjisi

Bazen bir yerlerde ağaca bağlanmış çaputlar görürsünüz, hemen tahmin edersiniz inanışa göre bunlar dilek ağaçlarıdır…

Hiç merak ettiniz mi peki bu dilek ağaçlarının aslı astarı nedir, nerden çıkmıştır?

Ağaç bazı kültürlerde, kökü yeryüzüne bağlı, dallarının göğe uzanması nedeni ile her zaman gök ve yer arasında aracı olarak görülmüş. Bu yüzdende dileğimiz bir ağaca asarsak bunu evrene yayacağına inanılıyor.

Dilekler için ne kadar işe yarar bilmem ama her şeyin olduğu gibi ağaçların ve hatta tüm bitkilerin enerjisi var. Sizinle ve tüm evrenle ilişki içinde oldukları kesin. Ve bence bunu ruhsal hatta fiziksel durumunuzu iyileştirme amacıyla kullansanız fayda göreceğinize eminim.

Haberin Devamı

Mesela bir yerde okumuştum Kızılderililer enerjisi düştüğünde Çam ağacına bir süre sarılır ve enerjilerini yükseltirlermiş.

Neden Çam ağacı çünkü 4 mevsim yaprağını dökmeyen güçlü duruşu ile yaşamı temsil edermiş. Yapılan araştırmalar sadece dokunmanın değil etrafınızda olmasının bile iyileştirici etkisi olduğunu söylüyor.

Bende çam ağacını çook severim. Ve hatta bütün ağaçları çok seviyorum...

Öyle ki nerde bir ağaç görsem sarılmamak için kendimi zor tutuyorum:) Yolculuk yaparken bazen çam ormanlarının yanından geçerken hemen aracın camını sonuna kadar açıp selamlar, onların o muhteşem enerjisini içime çekerim:)

Sadece Çam ağacı değil elbette tüm ağaçlar muhteşemler!

Çin öğretilerine göre “ki” yaşam enerjisidir ve ağaçlar enerji üreterek yaşam enerjisini sağlar.

Tao ‘cu inanışa göre ağaçlar daimi Meditasyon durumundalar. Siz onlara sarılarak bağlantı kurduğunuzda bedenin enerjisini dengeliyorsunuz. Her ağacın tıpkı insanlar gibi kendine has enerjisi var. Bu yüzden her ağaç değişik etkiler almak için kucaklanabilir.

Teslanın o çok meşhur sözünü hatırlayın:

“Eğer Evrenin sırlarını keşfetmek istiyorsanız evrenin enerji, frekans ve salınım (titreşim) boyutlarını öğrenmeniz gerekir.”

Mesela ağaçların birbiri ile konuştuğunu okumuştum. Alman ormancı ve yazar Peter Wohlleben, Ağaçların Gizli Yaşamı’nda diyor ki; ağaçlar birbirleri ile kökleri ve mantarlar aracılığı ile tıpkı internet ağları gibi iletişim kurar ve haberleşirler..

Haberin Devamı

Yani tüm evrende bizimle iletişim halinde. Onların konuşma dili ise tabi ki frekanslar!

Her şeyin titreşime sahip olduğu ve bunu etrafına yaydığı konusunu anladıysak, bize de tesir edebileceğini tahmin etmek zor değil.

Ağaçlardan bu kadar bahsetmişken Şimdi hangi ağaç ne için iyi gelirmiş bakalım mı?

Söğüt ağacı yanında durduğunuzda baş ağrınızı geçiriyor

Çam ağacı enerjinizi temizler, dengeliyor

Selvi yine enerjinizi besliyor

Karaağaç zihni sakinleştiriyor

İncir ağaçları kalbi temizliyor

Köknar kemikleri güçlendiriyor (İyileştirmeyi hızlandırırmış.)

Ihlamur, Adaçayı, Ardıç gibi bitkiler ise havadaki mikrobu temizliyor...

Nur Demir

Sevgiler tüüm kalbimden:)

http://nrlstyle.blogspot.com.tr/

https://www.facebook.com/NrlStyle/

instagram.com/nrlblog/