Altın Gün! Akshaya Tritiya

Akshaya kelimesi asla azalmayan “Ebedi” anlamına geliyor.

Bugün, hem Güneş'in hem de ayın en iyi gezegensel açıda oldukları söylenir.

Yoğun bir parlaklık sergilemesi dolayısıyla yılın en altın günü olarak kabul edilir.

Vedik Astrolojisine göre bugün Güneş ve ay yüceltilmiş bir durumda. Bu hayırlı bir durum sayılarak Güneşin ve Ayın İlahi Enerjilerinin Akshaya Tritiya'da size iyi şanslar, başarı getirdiğine inanılıyor.

Çünkü Vedik astrologlar Askshaya Tritiya'yı bütün malefik (uğursuz) etkilerden arınmış, hayatta iyi şans getirdiği bilinen en hayırlı günlerden biri olarak kabul ediyorlar. O gün yapılan herhangi bir girişim veya o gün satın alınan herhangi bir şey iyi bir şans olarak değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

Manevi faaliyetler, meditasyon yapmak, dua etmek ve gelecekte iyi bir şans elde etmek için önemli olarak kabul edilir.

O günlerde başlayan herhangi bir girişimin iyileşmeyi ve refahı takip edeceğine inanılır.

Yeni bir girişime başlamak, önemli bir şey almak ve hatta evlenmek için en iyi gün veya altın almak için uygun bir gün olduğuna inanılmaktadır ve bu yüzden insanlar arazi satın alır, yeni işler başlatır, yeni yatırımlar yapar, evlenirler.

Evet, çoğu kişi, bu gün Altın satın alıyor. Altın, iyi bir servet sembolü olduğu için, bunu satın almanın, gelecekte refah ve çok daha fazla zenginlik getirdiğine inanılıyor. Akshaya günü olarak, bugün satın alınan Altın'ın asla azalmayacağına ve büyümeye devam edeceğine inanılıyor.

Daha fazla kazanmak için bağışta bulun!

Bilirsiniz bizde bir söz vardır: Veren el alan elde üstündür derler. Ganesha da aynı şekilde vermenin almaktan daha güçlü olduğunu size çok fazla şey getireceğini söylüyor!

Bunun içinde çeşitli şekillerde sadaka yapılır. Bir miktar pirinç, tuz, sebze, meyve ve kıyafet dağıtılarak sadaka yapılabilir. Ya da başkalarına iyilik yapabilirsiniz. Çünkü Akshaya enerjisi ile yaptığınız her şeyin size katlanarak geri döneceğine inanılır.

Bu gün yapılan hiçbir iyilik asla boşa gitmez.

07 Mayıs günü 05:54 de başlayan bu enerji

Gün batımına yani 07-Mayıs 18:53’e kadar devam edecek…

Haberin Devamı

Değerlendirmek isteyenler için benden söylemesi:)

Nur Demir
Sevgiler tüüm kalbimden:)

Kaynak: https://www.ganeshaspeaks.com/festival-calendars/information/akshaya-tritiya/