Satürn der ki, Hele Bir 30 Ol!

Satürn en büyük kötücül gezegen kabul edilir. Çünkü Astrolojide kişiye sorumluluklar yükleyerek disiplin etmeye çalışan öğretici bir gezegendir. Zamanın yöneticisidir. Hayatta istediğiniz her şeyi sıraya koyar ve uygun zamanını bekler.

Satürn Doğum Haritamızda hangi evde ise ve haritamızda 10. evde hangi gezegenler var ise bu hayat planımızda o gezegenlerin temsil ettiği konuları yaşamımızda deneyimleyeceğimiz anlamına gelir.

Güneş etrafında turunu 29.5 yılda tamamlar.

Hepimizin doğum haritasında bulunan Satürnde işte tam bu dönemlerde tetiklenir.

Haberin Devamı

Yani doğduğumuz andan itibaren doğum haritamızda hangi evimizde bulunuyorsa o evden başlayarak tüm evleri dolaşması yaklaşık 30 yıl sürer. İlk Satürn döngüsü 29.5 yıl sonra gerçekleşir. Bu yaşlar yani 29-31 yaş arası hayatımızda ilk Satürn dönüşümünü aldığımız zamandır. Bir insan hayatında 2 veya 3 kez Satürn dönüşümüne denk gelir.

Ve hatta 30 yaşını geçmeden evlilik yapılması aslında Astrolojik olarak bu nedenle pek önerilmez. Çünkü bir insan en büyük gelişimi bu Satürn döngüsü atlatırken yaşar. O yaşına gelene kadar Satürn tüm evlerini dolanmış ve konularla ilgili sorumluluk bilincini geliştirmiştir. İşte o zaman büyür! Bu yaşımıza kadar edindiğimiz bilgi ve tecrübeler hayatımızın geri kalanının şekillenmesinde rol oynuyor.

Bu döngü 7 yıllık aralarla ilerlemeye devam ediyor. Yani her insanın kaderi 7 yılda bir değişir de diyebiliriz.

Satürn öğretici bir gezegendir dedik ve öğretmek istediği konularla ilgili çoğunlukla da bir şeyi elinizden alarak yapar bunu.

Bizi bir şeylerden yoksun bırakarak kimi zaman kısıtlayarak hayatımızda deneyimler yaşatır.

Yapmak istediği bizi yetersiz gördüğü alanda onsuzda başarabileceğimizi göstermektir. Yani tüm korkularınızla eksikliklerinizle bir bir yüzleşirsiniz.

Ben kimim, neden bunları yaşıyorum, ne yapmak gerek?

Bu döngülerle baş etmek sıkıntılıdır ancak farkındalığınız arttıkça daha az etkiler.

Sizin yarım bıraktığınızı düşündüğü bir şeyi tamamlatmak için sonuna kadar sizinle uğraşır! Eğer olayların farkında olamadıysanız tekrar tekrar sizi aynı noktaya döndürür. Uyandırmanın şiddeti de artar bu arada.

Haberin Devamı

Bu nedenle, bu enerji döngüsüne bilinçli bir şekilde yaklaşmak önemlidir, çünkü deneyiminizde büyük bir fark yaratabilir.

Bu yüzden her döngünün başında (yani 7 senenin başında) pozitif düşünce gücüyle baş edebilirsiniz. Çünkü Satürnü Venüs iyileştirir derler. Venüs ise hayatımızdaki hayatın güzel yanlarını, estetiği güzelliği, sevgiyi ve uyumu temsil eder.

Yani her türlü zorlu deneyime rağmen; hayata daha sevgi dolu, şefkatli, hassas yaklaşmak, uyumlu ve dengede olmak. Güzel düşünmek, güzel bakmak, hayattan keyif almaya çalışmak, sahip olduklarına şükretmek bu zorlu deneyimi kolaylığa çevirecektir. Enerjiyi doğru kullanmayı öğrendikten sonra hayatımızda düzene girecektir.

Haritanızda Satürnün zararlı etkilerini iyileştirmek için bir başka tüyo da başkalarına iyilikte bulunmak. Çünkü başkalarının hayatına güzellik katarken kendi hayatınızı da iyileştirirsiniz.

Aynen ayette dendiği gibi;

Haberin Devamı

“İyilik ederseniz kendinize iyilik etmiş olursunuz. Kötülük yaparsanız yine kendinize yapmış olursunuz” (İsra, 7)

Bu iyilik insanlar, hayvanlar ya da bitkiler tüm canlılar için geçerlidir.

Örneğin Haritamızda 6. evimiz sağlık ve evcil hayvanlarla ilgilidir. Eğer bu ev kötü etkiler alıyorsa bir hayvan beslemek (evde veya sokak hayvanları olabilir) bu kötü enerjilerin etkisinden sizi koruyacaktır.

Mesela Satürn günü olan Cumartesi gününde birine iyilik yapmayı alışkanlık haline getirebilirsiniz.

Satürn öğretici bir gezegen olduğu için mutlaka size bir şeyler öğretmek ister ya bu yüzden kendinizi yeni bir şeyler öğrenmeye kanalize edebilirsiniz.

Meditasyon, dua zikir çalışmaları yapabilirsiniz.

Olumlama:

Benim için her şey tam zamanında ve mükemmel bir şekilde gerçekleşiyor.

Nur Demir
Sevgiler tüüm kalbimden:)