Kişiye Özel Burun Estetiği

Burun estetiği yüz güzelliğinin temel taşlarından biridir. Estetik burun cerrahisi veya “RİNOPLASTİ”, görünümü düzeltmek için burnun yeniden şekillendirilmesine verilen isimdir. Genetik olarak yada travma etkisi ile burnunuzda şekil bozuklukları meydana gelebilir. Burun estetiği için başvuran hastaların şikayetleri arasında nefes alamam, burunda eğrilik, burun deliklerinin aşırı büyük olması gibi sorunlardır. Bu problemleri olan hastalar mutlaka bir Plastik cerraha başvurmalıdırlar. Burun estetiği tüm dünyada en fazla yapılan estetik ameliyatların başında gelmektedir.

Haberin Devamı

Burun ameliyatında yaş sınırı nedir?

Burun ameliyatı olmak için genetik problemi olmayan hastalarda ideal olan burun gelişiminin tamamlandığı17 yaşından sonra bu ameliyat yapılabilir. Ancak; genetik( doğuşta gelen) problemlerle başvuran yarık dudak hastalarında burun ameliyatını çok erken yaşlarda yapmak gereklidir. İleri yaşlarda yapılan burun amelyalarında en büyük problem hastaların kozmetik sonuçları kabullenmesinde yaşanan sorunlardır.

Sadece Kadınlar değil artık erkeklerde burun ameliyatı için sırada…

20-30 yaş aralığında yüzde en sık yapılan estetik ameliyat burun estetiğidir. Eskiden burun ameliyatlarını daha çok üst gelir gurubundan kadınlar yaptırırken günümüzde her gelir düzeyine sahip insan yaptırmaktadır. sosyal medya araçları olan facebook, ınstagram ve twitter kullanımının artmasıyla insanların burada paylaştığı fotoğraflar her geçen gün artmakta ve burun görüntüsünden memnun olmayan hastaların taleplerinin artmasında önemli bir etken olarak gözükmektedir.

Kişiye Özel Burun Estetiği Nedir

Her burnun doğası birbirinden farklıdır. Burun ameliyatında önemli olan kişinin yüz yapısına uygun bir burun şekli elde edilmesidir. Bu nedenle ameliyatı yapacak olan cerrahın seçimi çok önemlidir. Özellikle kadın hastalarımızda yüze doğal ve yumuşak bir görünüm verebilmek için hekimin sanatsal becerileri ve cerrahi becerileri oldukça önemlidir. İyi bir burun ameliyatı sonrası feminen özellikler daha da ortaya çıkabilir. İyi bir burun ameliyatında hedefimiz simetrik ve doğal geçişleri olan yüze yakışan bir burnun elde edilmesidir. Burnun temel işlevlerinden biride nefes almamızı sağlarken alınan havanın ısıtılmasını sağlamaktır. Biz burun estetiği yaparken burnun bu fonksiyonların korunmasına çok dikkat ediyoruz estetik açıdan iyi bir burun elde ederken fonksiyonel açıdan da daha iyi bir burun yapmak hedefimiz.

Haberin Devamı

Ameliyat öncesi hasta burnun nasıl olacağını görebilir mi?

Bazı bilgisayar programları ile hastanın profil fotoğrafları üzerinde değişiklikler yapılarak ameliyat sonrası dönemde burnun yaklaşık şekli gösterilebiliyor. Ancak; bunlar sadece hasta ameliyat sonrası dönemdeki burun şeklinin nasıl olacağını öngörebilmesi için kullanılmaktadır.

Ameliyat sonrası görüntüm ne zaman normal olur?

Burun estetiği amelyatının diğer estetik ameliyatlardan farkı ameliyat sonrası burundaki bantlar ve atel çıkarıldığında burun genel olarak hala şiştir ve alınan sonuç kesin burun şeklinizi yansıtmaz Burun içi yaklaşık 5 haftada normale dönerken, burun görünümünde detayların ortaya çıkması ve burnun son halini alması 6-12 aylık bir süre almaktadır.

Haberin Devamı

Sağlıcakla kalın...

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr Ekrem Keskin

Site: http://www.ekremkeskin.com/

Instagram:

Facebook: