Tıraşsız Saç Ekimi

Günümüzde artık sıklıkla yapılan uygulamalardan bir tanesi de saç ekimi. Özenle uğraştığınız saçlarınız zamanla dökülmeye başlıyor. Saç seyrekliği, saçlarınızın olmaması, belirli bölgelerde oluşan kellik çoğu erkeğin sorunudur. Saçların olmaması övgü dolu yorumlara sizleri kapatmaktadır.

Saçların bize verdiği en önemli özelliklerden biride kendi özgüvenimizi sağlamasıdır. İşte bu yüzden saçın insana verdiği özgüven tartışılamaz konumdadır.

Hayatımız boyunca uzayan saçlarımız dış görünüşü güzelleştirdiği gibi psikolojik olarak da büyük katkı sağlar.

Haberin Devamı

Bazı erkeklerin aynalardan kaçma sebeplerinin başında saçlarının olmamasının yüzüne verdiği o olumsuz ifadedir. Oysaki saçın yüze verdiği o estetik görünümün cazibeyi üst seviyelere çıkartarak göze daha hoş gözükmesini sağlaması ortadadır.

Saçın yüze verdiği o uyum ve denge bambaşka bir görünüm kazandırır. Hayatımızın en değerli yerine sahip olup estetik görünüm sağlayan saçlarımız aslında tek süsümüzdür.

Saç insanın zayıf noktalarından biridir. Erkekler de saçların dökülmesi alnın açılmasına, yüz şeklinin değişmesine ve yaşından oldukça büyük gözükmesine sebep oluyor.

Saçların dökülmesinde başlıca şu özellikler gelmektedir:

Stres, insanlar hayatlarının belirli yerlerinde birçok sorunlar yaşayıp içine atmak durumunda. Yanı sıra yaşamlarında ki iş hayatının verdiği tempo, belirli yerlere gelmek için sarfedilen çaba gibi durumlarda anlamaksızın saçlarımızın dökülmesine sebep oluyor.

Genetik, aileden gelen saç dökülmesinin durdurulması mümkün değildir. Kalıcı yöntem olarak saç ekimi gerekir.

Sağlıksız beslenme, eksik ve yetersiz beslenme, fast food yiyeceklere ağırlık verme, fazla kilolardan kurtulmak için yapılan diyetler vb. olaylar vücudumuzun vitamin ve mineral eksiklerini karşılamadığından saçların dökülmesini sağlar.

Kimyasallar ve ısı, saçlara yapılan fön ve kullanılanlar kimyasallar saçların yapılarını bozmaktadır. Bu nedenle dökülmeye ve kırılmaya sebep olur.

Doğal görünümün nasıl olur?

Saç çizgisi, saçın yüzün etrafında oluşturduğu hattır. Saç naklinin sonuçları kalıcı olduğu için saçın doğru tasarlanması çok önemlidir. Doğal bir görünüm için saç ekim işleminden sonra fırça gibi bir görünümün olmaması, saç köklerinin çıkışı yönünün uyumu, yüzü çevreleyen saç çizgisinin doğru planlanması gerekir. İyi bir planlama demek ön çizginin deneyimlerle doğru belirlenmesinden geçer. Saçların ön çizgisi alınla saçlı alanın birleşiminin olduğu yerdir. Çok geride yada ileride olması doğallıktan uzak bir görünüme sebep olur. Sonradan düzeltilmesi zor olduğu için planlamanın doğru yapılması çok önemlidir.

Haberin Devamı

Saç ekimi operasyonlarında iki teknik kullanılır;

FUT ve FUE teknikleridir. Ancak FUE tekniğinin avantajları fazla olduğu için en çok tercih edilen yöntemdir.

Fue Tekniği ile Saç Ekimi

FUE saç ekimi, saçların tıraşsız kazınmadan saç ekiminin yapılmasıdır. Ense bölgesinde ki saç köklerinin transfer edilmesiyle gerçekleşir. Saç köklerinin teker teker alınması işlemidir.

Lokal anestezi altında ekim yapılacak bölgeler uyuşturularak özel uçlu mikro motorlar ile saçsız bölgelere saçın çıkış şekline doğru ekilmesidir.

Haberin Devamı

Operasyon günü taburcu edilirsiniz. Dokunun alındığı bölge sargı ile sarılarak dış etkenlerden korunması sağlanır. Operasyondan 72 saat sonra yıkamanın yapılması uygundur. Yıkamada tırnaklar kullanılmayıp parmak uçları ile yapılmalıdır. Bu yöntemin tercih nedenleri ise operasyon sonrası ağrının çok az olup iyileşme sürecinin kısa olmasıdır.

Saç alınan bölgede kesi ve dikiş izleri oluşmaz. Ufak çaplı sıyrıklar oluşur ve birkaç gün içerisinde iyileşir. Ekilen saçlar ekimden 3 hafta sonrası kökleri içinde kalarak kırılırlar ve 2 ay sonra çıkmaya başlar. 6. ayda yeni saçlarınız istenilen görünüme ulaşmış olur.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Op. Dr. Ekrem Keskin

Sağlıcakla kalın…

Site: http://www.ekremkeskin.com/
Instagram: https://www.instagram.com/drekremkeskin/
Facebook: https://www.facebook.com/drekremkeskin/?fref=ts