Liposuctionda Beden Kütle İndeksi

Liposuction operasyonlarında kesin bir BKI (Beden Kütle İndeksi), kilo sınırı yoktur. Fakat unutulmamalıdır ki liposuction bir kilo verdirme operasyonu değil, bölgesel incelme sağlayan bir estetik türüdür. BKI oranı 30’un üzerinde olan hastaların liposuction operasyonu geçirmeden önce ideal kilo oranlarına yaklaşmasını istenir. Bu sayede çok daha etkili sonuçlar elde edilebilir.

Liposuction vücut şekillendirme operasyonudur

Liposuction, istenmeyen vücut yağlarını bölgesel olarak gideren gelişmiş bir vücut şekillendirme prosedürüdür. Çeşitli liposuction teknikleri vardır. VaserLipo gibi modern tekniklerde, geleneksel liposuction tekniklerine kıyasla vücudu nazikçe yeniden şekillendirmek için ultrason teknolojisi kullanılıyor.

Haberin Devamı

Estetik cerrahide fazla kilosu olan hastaların herhangi bir yağ aldırma operasyonuna girmeden önce en az 6 ile 12 ay boyunca kilolarında istikrarlı olmaları, operasyonun başarısını etkileyen en önemli faktörler arasında yer alıyor.

Liposuction’ın amacı

Asıl amaç operasyonda çıkarılan yağın miktarı değil, hedeflenen alandaki kontur değişikliği ve şekillendirmedir. Alınan yağlar ile hedeflenen bölgede gözle görülür bir hacim kaybı olsa da amaç kilo kaybı değildir.

Liposuction şekillendirici bir araçtır, diyet ve egzersize cevap vermeyen inatçı yağ fazlalığı olanlar için idealdir. Minimal invaziv bir işlem olduğu için belirgin bir iz oluşmaz ve kısa sürede iyileşme ile etkili sonuçlar sağlar.

Ayrıca beş litreden daha fazla yağın bir defada liposuction yoluyla alınmaması gereklidir. Aksi takdirde tehlikeli komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle liposuction geçirmek isteyen hastaların BKI’si 30'un üzerinde olmaması ve ideal kiloya yakın olmaları, daha kolay iyileşme süreci ve daha iyi cerrahi sonuçlar için oldukça önemlidir. Uzun vadede daha iyi bir liposuction sonucu elde edilmesi için ameliyattan önce mutlaka kilo verilmesini tavsiye ediyorum.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

www.facebook.com/drilsunaka

Haberin Devamı