Yüz Germe Operasyonu ile Kaç Yaş Gençleşebiliriz?

Yüz germe operasyonu, yaşlılığa, yer çekimine, stres gibi çeşitli dış etmenlere bağlı olarak oluşan olumsuzlukları gidermek için gerçekleştirilmektedir. Sonucu çoğunlukla yüz güldüren bu ameliyatlar sayesinde eskisi gibi genç bir görünüme kavuşmanız mümkün olmaktadır.

Yüz gerdirme operasyonları, yaşlılığı durdurmamakta fakat yaşlılığın getirdiği kırışma, sarkma, yağ toplanması gibi olumsuzlukları yok etmektedir. Yüz germe ameliyatları genellikle 50’li yaşlarda kadınlara uygulanmaktadır. Bu operasyonlar sayesinde kadınlar yaşlılığa ve diğer dış etmenlere bağlı olarak gelişen olumsuzluklardan kurtulmakta daha genç bir görünüme kavuşmaktadır. Yüz germe operasyonları cilt yapısına ve kişiye bağlı olarak, 10 yaş daha genç bir görünüm elde etmenizi sağlamaktadır. Bunun yanı sıra erken yaşta oluşan sarkmalar da bu müdahaleler sayesinde yok edilmektedir.

Haberin Devamı

Yüz germe operasyonu sonrasında, uzmanlar kesin bir şekilde şu kadar yaş daha genç göstereceksiniz diyememektedir. Çünkü bu operasyonun verimliliği, kişinin cilt ve kemik yapısına bağlı bir durumdur. Kimisinde yüzde yüz olumlu sonuç alınırken, kimi insanda da yüzde seksen olumlu sonuç görülebilmektedir.

Hangi Yaşa Hangi Operasyon Tipi Uygulanmalıdır?

Daha genç bir görünüm elde etmek isteyen kadınlar, yaşlarına bağlı olarak cerrah tarafından önerilen operasyona girmektedir. Bu operasyonlar çeşitlilik gösterirken, alınan sonuçlar da farklı farklı olmaktadır.

Kısa kesiler kullanılarak yapılan yüz gerdirme operasyonları: Bu operasyon çeşidi genellikle kırklı yaşlarındaki kadınlar için uygundur. Bu uygulamada ameliyat izlerinin görünmesi ihtimali de oldukça azdır. Geleneksel yüz germe operasyonuna göre bu uygulama daha kısa sürede iyileşme süresine sahiptir. Genellikle ciddi bir sarkma problemi olmayan orta yaşlı bayanlar tarafından tercih edilmektedir.

Endoskopik orta yüz germe operasyonları: Bu operasyon çeşidi daha az deforme ve sarkması olan hastalara uygulanmaktadır. Teknolojik açıdan oldukça yenilikçi olan bu operasyonda endoskop adı verilen bir alet kullanılır ve oldukça küçük bir kesi içinden girilerek, ameliyat başarı ile sonuçlandırılır.

Haberin Devamı

Klasik yüz germe operasyonları: Geleneksel yüz germe metodu olan bu operasyon, genellikle 50 yaş üstü hastalara uygulanmaktadır. Ciddi bir operasyon gerektirmekte ve iyileşme süreci diğer operasyonlara nazaran daha fazladır.

Tüm bu operasyonlar hastalarda istenilen düzeyde iyileşmeyi gerçekleştirmektedir. Ama yine de ” Yüz germe operasyonu ile kaç yaş gençleşebiliriz?” sorusuna kesin bir cevap verilememektedir. Bu sorunun cevabı hastanın cilt ve kemik yapısına bağlı olarak değişmektedir. Aynı zamanda operasyondan sonra hastanın kendisine iyi bakması da bu sorunun cevabını olumlu anlamda değiştirebilir.

Prof. Dr. Selçuk İnanlı
Kulak Burun Boğaz Baş Boyun ve Yüz Plastik Cerrahı