Doğum Sonrası Estetik

Doğum sonrası estetik operasyonları kişinin fiziksel olarak eski haline dönmesini sağlarken aynı zamanda doğum öncesi ve sonrası süreçte değişen psikolojisinin de düzelmesi açısından önemi büyüktür.

Doğum sonrası estetik operasyonlar kişinin fiziksel durumuna ve gebelik ve doğum sürecinde vücudunda meydana gelen değişime bağlı olarak planlanabilir. Bu operasyonlar genellikle sarkmaların, çatlakların ve deformasyonların olduğu bölgeleri eski haline döndürmek amacıyla yapılır.

Bebek doğduktan sonra geçen bir yıl içinde annenin ideal kilosuna geri dönmesi ve vücudunda gebelik ve doğum sırasında meydana gelen değişim ve deformasyonların toparlanması beklenir ve sonrasında ihtiyaca göre doğum sonrası estetik planlaması yapılır.

Haberin Devamı

Bununla birlikte doğumdan sonra beklenmesi gereken süre kişinin fiziksel durumuna, vücudundaki yıpranmaya ya da doğumun zorluğuna göre değişiklik gösterebilmektedir.

Doğum Sonrası Estetik Hangi Alanlarda Yapılır?

Doğum sonrası estetik operasyonlar genellikle doğuma bağlı ortaya çıkan deformasyonların düzeltilmesi amacıyla yapılır. Bu nedenle doğum sonrası estetiği kapsamında meme estetiği, karın germe ve genital estetik oldukça yaygın olarak yapılan operasyonlar arasında yer almaktadır.

Hamilelik sürecinde çok fazla kilo alan bir kadın için kol ve bacak germe operasyonları da rahatlıkla yapılabilecek doğum sonrası estetik uygulamaları arasında yer almaktadır. Bu operasyonlardan hangisinin veya hangilerinin ve hangi kombinasyonlarla yapılacağına karar verme süreci uzman bir doktor tarafından kişinin beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda hastayla birlikte yapılacak bir planlama ile gerçekleştiğinde verimli olacaktır. Doğum sonrası estetik yaptırmak isteyen kadınların öncelikle vücudunun hangi alanlarında problemlerin olduğunun belirlenmesi gerekir.

Doğum Sonrası Estetik Nasıl Planlanır?

Doğum sonrası estetik operasyon yaptırmak her geçen gün daha fazla yaygınlaşıyor. Bu yaygınlaşma ile birlikte sürecin planlaması da eskiye göre çok daha verimli bir şekilde yapılıyor. Hamilelik döneminde başlayan ve doğuma kadar devam eden süreçte meydana gelen deformasyonların düzeltilebilmesi için öncelikle doğumdan sonra vücudun toparlanması beklenmelidir. Özellikle beklenenin üzerinde kilo alan kadınların estetik operasyon öncesinde olabildiğince kilo vermesi ve doğum öncesi kilosuna yaklaşması tercih edilir.

Haberin Devamı

Doğumdan sonra belirgin bir şekilde fark edilen deformasyonların toparlanması için 6 aya kadar beklenmelidir. Bu süreçte doğal bir seyirle vücuttaki ödemler atılır, vücut kendini yeniler. Bu nedenle toparlanma sürecinden sonra yapılacak planlama ile çok daha etkili sonuçlar alınabilir.

Örneğin doğum sonrası meme estetiği en çok talep edilen operasyonlardan birisidir. Meme estetiği emzirme fonksiyonuna herhangi bir şekilde zarar vermeden yapılabilir ancak bu operasyonun yapılması için emzirme döneminin tamamlanması ve üzerinden zaman geçmesi doğru sonuca ulaşmak için önemlidir.

Prof. Dr. Şükrü Yazar

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Haberin Devamı

Instagram: @drsukruyazar

Facebook: @drsukruyazar

YouTube - Prof. Dr. Şükrü Yazar