SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Saç tiplerine göre maske tarifleri

Evde uygulayacağınız saç bakım maskeleri ile daha sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz. Öncelikle saç tipinize uygun bir maske uygulamaya özen göstermelisiniz. Saç Bakım ve Güzellik Uzmanı Eren Boz, evde kolayca uygulanabilecek saç maskesi tariflerini bizimle paylaştı.

|

Her kadın ışıl ışıl parlayan güçlü saçlara sahip olmak ister. Boya, fön, maşa derken saçlarımızı kurutup yıpratırız. Saç Bakım ve Güzellik Uzmanı Eren Boz, evde kolayca uygulanabilecek, kekikli-yumurtalı saç bakım maskesi tarifleri verdi, saçı uzatacak sarımsak formülünü anlattı.

Gülşah Karaman-PembeNar özel

Kuru saçlara ne tür saç maskesi yapılmalı?

Öncelikle sülfat paraben tuz içermeyen saç bakım ürünleri kullanılmalıdır. Sıcak yağ terapisi, elma sirkesi, yumurta-mayonez karışımı gibi evde kullanabileceğiniz basit karışımlar mevcut. Kuru saçlar için en iyi maske sıcak yağ terapisidir. Saçlarınızın uzunluğuna göre bir miktar zeytinyağını kısık ateşte çok az ısıtın. Daha sonra parmak uçlarınızın yardımı ile saç diplerinizden uçlara doğru uygulayın ve saçlarınızı tepeden toplayıp, streç film ile sarın.Yağı saçlarınızda yaklaşık olarak iki saat beklettikten sonra saçlarını her zamanki gibi ılık suyla yıkayın.

Yağlı saçlara sahip olanlar hangi maskeyi yapmalı?

Kekik ve biberiye mucizesi: 1 tatlı kaşığı kekik ile aynı miktarda biberiyeyi 1.5 su bardağı kaynar suya ekleyin. Ağzı kapalı bir şekilde yarım saat kadar bekletin. Ilınmış olan sıvıyı spreyli bir şişe yardımı saç diplerinize uygulayın. Bir süre masaj yaparak saç köklerinize yedirin ve 1 saat kadar bekleyin. Kekik ve biberiye kokusu zamanla uçacaktır ama yine de sadece ılık su ile durulayabilirsiniz.

İnce ve kalın telli saçlar hangi maskeleri yapmalı?

İnce telli saçlar, zararlı alkoller ve amonyak lauril sülfat veya sodyum lauril sülfat içeren klasik şampuanlarda bulunan amonyaklardan kaçınmak zorundadırlar.Saçınızı yıkarken çok sıcak suyla yıkamayın.Evde yapabileceğiniz bakım ise 1 kahve fincanı hint yağını saç diplerinize sürün yarım saat bekledikten sonra durulayın.Isırgan otunu normal çay gibi demleyip son durulama suyunuza ekleyiniz.

Kalın telli saçlar

Menekşe yağının gücünden faydalanın. Menekşe yağı saçlarınıza parlak ve canlı bir görünüm kazandırır.Saçlarınızın sert ve kalın olması her gün saçlarınızı yıkamanızı gerektirmez. Kuru saçlar için üretilmiş şampuanlar tercih ederek, haftada 1-2 kez yıkamanız yeterli.Her yıkamadan sonra saç kremi kullanın ve her dört yıkamada bir maske uygulayın.Saçlarınızı tararken mutlaka kalın dişli taraklar tercih edin.

Yıpranmış saçlar için ne tür maskeler yapılmalı?

Malzemeler:

-Yarım su bardağı badem yağı
-2 yumurta sarısı
-10 damla limon

Tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız karışımı tüm saçınıza dipten uca kadar uygulayın. Yarım saat beklettikten sonra ılık suyla 1 defa şampuanlayarak yıkayın.

Kışın saçlara nasıl bakım yapılmalı?

Saçınızı seyrek yıkayın. Fazla yıkamak saçı kurutur, kırılarak yıpranmasına neden olur. 3 günde bir yıkamak büyük şehir yaşamanın kirli havasında zorunludur. Temiz bir çevrede yaşama olanağınız varsa bunu 5 günde bire çıkarabilirsiniz. Çok sıcak suyla yıkamayın. Ilık suyu tercih edin. Saç kurutma makinesini yüksek sıcaklıkta çalıştırmayın. Yüksek sıcaklık, fön çekmek ve aşırı sıcak maşalarla saçı şekillendirmek zararlıdır. Saçınızı çok gergin bağlayan ağır toka ve taçlar kullanmayın. Bu şekilde kullandığınız toka ve taçlar saçlarınızın köklerinden çekilmesine ve kopmasına neden olur.

Saçları ne sıklıkta kestirmek gerekir?

Saçlarınız ortalama her ay 1-1.5 cm arası uzar ve her noktasının uzama oranıyla aynıdır.Uzunluğunu korumak istiyorsanız 6-8 hafta arası, saçınızı daha da uzatmak istiyorsanız 8-10 hafta arası uçlarındaki kırıkları temizletmeniz gerek. Böylece saçınız hem daha bakımlı hem daha sağlıklı gözükecek.

Saçları hızlıca uzatan bir maske var mı?

Sarımsağın saçları uzattığını hemen hemen herkes bilir. Sarımsak hem yeni saç oluşumunu destekler hem de saçların dökülmesine engel olur. Bu yüzden sarımsağı, saç uzatma kürü olarak da kullanabiliriz. Sarımsak ve tatlı badem yağı kürü için; sarımsağı iyice ezin. Ezdikten sonra içine iki tatlı kaşığı tatlı badem yağı ekleyin. Bu karışımı oda sıcaklığında 2 saat bekletin ve ardından saç köklerinize uygulayın. Saçlarınızı streç filmle sarın ve bir süre bu şekilde bekleyin. Eğer birkaç saat bekleyemeyecekseniz beş dakika boyunca saç kurutma makinesi kullanın. Kürün saç diplerinde işe yarar hale gelmesi için saç diplerinin ısınmasını sağlayın. Bu yöntemi haftada iki kez uygulayabilirsiniz.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.