SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Çeşnili Yumurta Dolması

.

Milliyet Haber

MALZEMELER

4 tane yumurta

1 tatlı kaşığı ilehardal

2 yemek kaşığıile krema

1/4 demet taze maydanoz

çeyrek demet taze dereotu

Yarım çay kaşığıile toz kişniş.

1 çay kaşığı iletuz .

Yarım çay kaşığı ile karabiber

NASIL YAPILIR?

Yumurtaları kaynar suda tahminen ortalama 4- 5 dakika kadar haşlayın. Yumurtaları kabuklarını soyduktan sonra soyduktan sonra tam ortadan ikiye kesin

Bir çay kaşığı ile yumurta sarılarını çıkartarak, ayrı bir kâseye alın. Ortadan ikiye böldüğünüz içi boş yumurta aklarını servis tabağına aralıklar ile yerleştirin.

Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Yumurta sarılarını bir çatal ile iyice ezin. İnce ince kıydığınız yeşillikleri, krema, hardalı, toz kişnişi, tuzu ve karabiber i ile karıştırın.

Sıkma torbasına doldurduğunuz yumurta sarılı karışımından, yumurta aklarının ortasına göz kararı ,ile kısmına doldurun.

Çok kısa bir sürede hazırlanan bu pratik ve lezzeti tarifi arzu ettiğiniz yeşillikler ile söğüş sebzeler yanında sevdiklerinize bekletmeden ikram edin .

http://www.lezizyemekler.com/tarifler/cesnili-yumurta-dolmasi/

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Çikolatalı Donut
  2. Çeşnili Yumurta Dolması
  3. Karışık Sebzeli Mantar Dolması
  4. Keşkül Tarifi
  5. Havuçlu Burger
  6. Tulumba Tatlısı
  7. Fırında Patates Kızartması
  8. Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
  9. Yeşil Mercimek Çorbası
  10. Mantar Salatası

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.