SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Keşkül Tarifi

.

Milliyet Haber

MALZEMELER

5 su bardağı ile süt

1 adet yumurtanın sarısı

1,5 su bardağı ile toz şeker

2 yemek kaşığı ile buğday nişastası

5 yemek kaşığı ile toz badem

2 yemek kaşığı ile rendelenmiş Hindistan cevizi

Servisi için:

2 yemek kaşığı ile kabuksuz çiğ badem

1 yemek kaşığı file ile Antep fıstığı

NASIL YAPILIR?

Sütü yumurtanın sarısı, toz şekeri, buğday nişastasını ve toz bademi derin bir tencereye aktarın

Orta ateşte tel bir çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin.

Kaynattığınız keşkül karışımına rendelenmiş hindistan cevizini ekleyerek karıştırın.

Pişen keşkülünü servis kâselerine eşit bir şekilde paylaştırın.

Üstünü kabuksuz çiğ bademi ve file Antep fıstığı ile süsleyerek sonra soğuk olarak sevdiklerinize servis edin.

http://www.lezizyemekler.com/tarifler/keskul-tarifi/

http://www.lezizyemekler.com/kategori/sutlu-tatlilar/

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Çikolatalı Donut
  2. Çeşnili Yumurta Dolması
  3. Karışık Sebzeli Mantar Dolması
  4. Keşkül Tarifi
  5. Havuçlu Burger
  6. Tulumba Tatlısı
  7. Fırında Patates Kızartması
  8. Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
  9. Yeşil Mercimek Çorbası
  10. Mantar Salatası

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.