SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Mantar Salatası

.

Milliyet Haber

MALZEMELER

Yarım demet kıvırcık marul

Yarım demet göbek marul

200 gram kadar kültür mantarı

1 yemek kaşığı ile zeytinyağı

4 tane bebek mısır

1 tane orta boy domates

1tane orta boy kırmızı soğan

Sosu için:

2 yemek kaşığı ile zeytinyağı

1 tatlı kaşığı ile hardal

1 tatlı kaşığı ile üzüm sirkesi

Yarım çay kaşığı ile tuz

Servisi için:

2 ince dilim kızarmış ekmek

1 yemek kaşığı ile zeytinyağı

1 çay kaşığı ile kekik

NASIL YAPILIR?

Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırdıktan sonra iyice yıkayıp, temizlenmiş mantarları zeytinyağında bütün ya da dilimler halinde soteleyin

Ekmek dilimlerinin üzerine zeytinyağı sürerek bir parçada, kekik serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında ortalama 2 dakika kadar pişirin

Göbek ve kıvırcık marul yapraklarını, bol suda yıkayıp kuruladıktan sonra ince ince kıyın. Ardından servis tabağının tabanına sık aralıklarla yerleştirin.

Üzerine soteleşmiş mantarları, ikiye böldüğünüz bebek mısırlarını ve halka şeklinde doğradığınız kırmızı soğanı da ekleyin

Domatesi sekiz eşit parçaya böldükten sonra servis tabağının kanalarına yerleştirin.

Üzüm sirkesini, hardalı, zeytinyağını ve tuzu küçük bir kapta çırptıktan sonra bir kaşık ile eşit şekilde salatanın üzerine gezdirin.

Kızarmış ekmek dilimleri eşliğinde servis yapın.

http://www.lezizyemekler.com/tarifler/mantar-salatasi/

http://www.lezizyemekler.com/kategori/salata-tarifleri/

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Çikolatalı Donut
  2. Çeşnili Yumurta Dolması
  3. Karışık Sebzeli Mantar Dolması
  4. Keşkül Tarifi
  5. Havuçlu Burger
  6. Tulumba Tatlısı
  7. Fırında Patates Kızartması
  8. Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
  9. Yeşil Mercimek Çorbası
  10. Mantar Salatası

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.