SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Tulumba Tatlısı

.

Milliyet Haber

MALZEMELER

2 tane yumurta

Yarım yemek kaşığı tereyağı

2,5 çay bardağı ile su

2,5 çay bardağı ile un

Yarım çay kaşığı tuz

Şerbeti için:

2 su bardağı ile toz şeker

2 su bardağı ile su

1 tatlı kaşığı ile limon suyu

Kızartmak için:

2 su bardağı ayçiçeği yağı

NASIL YAPILIR?

Tatlının şerbetini hazırlamaya başlamadan önce ; su ve toz şekerini birlikte karıştırdıktan sonra orta ateşte ortalama olarak 10- 15 dakika kadar kaynatın.

Limon suyunu da ilave ettikten sonra ocaktan alın ve bir kenarda beklemeye bırakın

Su ve tereyağını ayrı bir tencereye alarak, tereyağı iyice eriyene kadar kaynatın. Kaynamakta olan suya unu azar azar ekleyin ve topaklanmaması için hızlıca karıştırmaya devam edin

Toparlanarak, kıvam alan hamuru ocaktan aldıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletin.

Soğuyan hamurunuza yumurtaları tek tek kırın ve karıştırarak hamura iyice yedirilmesini sağlayın. Tuzu da ekleyin.

Takribî 2 cm. kalınlığındaki yıldız ucun takılı olan krema sıkma torbasına soğuyan hamurdan bir parça alın.

Ayçiçeği yağını derin bir tencerede kızdırdıktan sonra krema torbasındaki hamurdan yaklaşık 5 cm. büyüklüğünde parçalar sıkın ve rengini alana kadar iyice kızarmasını sağlayın.

Kızaran tatlıları hiç bekletmeden soğuk şerbet tenceresine alarak, şerbetini çekmesi için en az 10 dakika kadar bekletip sevdiklerinize servis edin.

http://www.lezizyemekler.com/tarifler/tulumba-tatlisi/

http://www.lezizyemekler.com/kategori/serbetli-tatlilar/

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Çikolatalı Donut
  2. Çeşnili Yumurta Dolması
  3. Karışık Sebzeli Mantar Dolması
  4. Keşkül Tarifi
  5. Havuçlu Burger
  6. Tulumba Tatlısı
  7. Fırında Patates Kızartması
  8. Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
  9. Yeşil Mercimek Çorbası
  10. Mantar Salatası

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.