SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Yeşil Mercimek Çorbası

.

Milliyet Haber

MALZEMELER

1 su bardağı ile yeşil mercimek

Yarım su bardağı erişte

1 adet kuru soğan

1 diş soyulmuş sarımsak

1 yemek kaşığı ile tereyağı

1 yemek kaşığı ile domates salçası

1 tatlı kaşığı ile biber salçası

2 yemek kaşığı ile un

5 su bardağı kadar sıcak tavuk suyu

1 çay kaşığı ile tuz

Yarım çay kaşığı ile karabiber

Servisi için:

1 yemek kaşığı ile tereyağı

1 tatlı kaşığı ile nane

Yarım tatlı kaşığı ile pul biber

NASIL YAPILIR?

Yeşil mercimeği üzerini 4 parmak geçecek kadar su ilave ederek haşlayın.

Kuru soğan ve sarımsağı incecik kıyın

Tereyağını ayrı bir tencerede kızdırarak kıyılmış soğan ve sarımsağı rengi alana kadar, orta ateşte kavurmaya devam edin.

Domates ve biber salçasını katıp, karıştırın.

Unu ekleyin ve kokusu çıkıp, rengini alana kadar kavurma işlemini sürdürün.

Tuzunu ve karabiberi ekleyin.

Sıcak tavuk suyunu azar azar ilave ederek unun topaklanmasını önlemek için; tel bir çırpıcı ile hızlıca karıştırın

Erişteyi ekledikten sonra çorbayı kaynatmaya devam edin.

Haşlanan yeşil mercimekleri, haşlama suyunu süzerek çorba tenceresine aktarın.

Erişte ve haşlanmış yeşil mercimekler ile birlikte çorbayı, 8- 10 dakika daha kaynatın.

Çorbayı servisi etmeden önce; tereyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın nane ve pul biberi ekler eklemez ocaktan alın.

Kızdırdığınız tereyağını çorbaya ekleyerek, karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis edin.

http://www.lezizyemekler.com/tarifler/yesil-mercimek-corbasi-tarifi/

http://www.lezizyemekler.com/kategori/corba-tarifleri/

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Çikolatalı Donut
  2. Çeşnili Yumurta Dolması
  3. Karışık Sebzeli Mantar Dolması
  4. Keşkül Tarifi
  5. Havuçlu Burger
  6. Tulumba Tatlısı
  7. Fırında Patates Kızartması
  8. Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
  9. Yeşil Mercimek Çorbası
  10. Mantar Salatası

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.