SKORER
PEMBENAR
CADDE
YAZARLAR

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

.

Milliyet Haber

MALZEMELER

1000 gr taze barbunya

5 yemek kaşığı İle zeytinyağı

2 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı ile domates salçası

1 orta boy t havuç

5 diş kadar sarımsak

2 su bardağı ile sıcak su

1 tatlı kaşığı ile toz şeker

1 çay kaşığı ile tuz

Servisi için:

1/4 taze demet maydanoz

1 Limonun yarısı

NASIL YAPILIR?

Taze barbunyaları tek tek ayıkladıktan sonra bol suda duruladıktan sonra kararmış suyunu bırakması için üzerini geçecek şekilde su ilave ederek orta ateşte 15 dakika kadar haşlamaya devam edin.

Kuru soğanları ve sarımsakları küçük küpler halinde doğrayın.

Kabuğunu soyduğunuz havuçları halkalar halinde dilimleyin.

Haşladığınız barbunyaların suyunu süzdükten sonra ayrı bir kenarda bekletin.

Zeytinyağını tabanı geniş bir tencerede kızdırın.

Kuru soğan ve sarımsakları ilave ederek rengini alana kadar sote leyin.

Havuç dilimlerini ekleyip, soteleşme işlemine devam edin.

Domates salçasını ilave edin ve karıştırın.

Sıcak su, tuz ve toz şekerini tencereye ilave edin Salçalı su kaynadıktan sonra haşlanmış barbunyayı ilave edin

Barbunyalar yumuşayana kadar yaklaşık ortalama 30 dakika, orta ateşte pişirme işlemine devam edin.

Pişen zeytinyağlı barbunyayı, cam bir servis kabına aldıktan sonra limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsledikten sonra, ılık ya da soğuk olarak servis edin.

http://www.lezizyemekler.com/tarifler/zeytinyagli-barbunya-tarifi/

http://www.lezizyemekler.com/kategori/zeytinyagli-yemekler/

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Çikolatalı Donut
  2. Çeşnili Yumurta Dolması
  3. Karışık Sebzeli Mantar Dolması
  4. Keşkül Tarifi
  5. Havuçlu Burger
  6. Tulumba Tatlısı
  7. Fırında Patates Kızartması
  8. Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
  9. Yeşil Mercimek Çorbası
  10. Mantar Salatası

© Copyright 2019

Milliyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.